ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Z droni ogledujejo teren

Pretekli teden se je na področju kronike največ dogajalo v Litiji. Policisti so obravnavali največ nesreč zaradi povoženja živali, veliko je bilo prijav zaradi nepravilno parkiranih vozil. Še posebej pa opozarjajo vse, ki bi opazili, da stanovanjske hiše ali vikende snemajo z dronom, naj jih o tem obvestili. Vse kaže, da tatovi snemajo objekte, kjer nameravajo krasti.


PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznika in vozili so izpolnjevali pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V četrtek so obravnavali povoženje živali na cesti Marno-Krištandol.


PP Trbovlje

V torek so policiste obvestili o kršitvi javnega reda. Kršitve niso ugotovili.

Policiste so obvestili o nepravilno parkiranih vozilih, vendar kršitev niso ugotovili.


PP Zagorje ob Savi

V torek so policiste dvakrat obvestili o nepravilno parkiranih vozilih, vendar kršitev niso ugotovili.

Občan je policistom izročil najdeno bančno kartico, ki so jo vrnili lastnici.

Policiste so obvestili o domnevni kršitvi javnega reda in miru. Kršitelj naj bi zmerjal prijaviteljico. Kršitelja po končanem postopku čaka prekrškovni postopek.

V sredo so policiste dvakrat obvestili o nepravilno parkiranih vozilih. Policisti so enemu uporabniku vozila izdali plačilni nalog, drugemu pa so na vozilo prilepili obvestilo o prekršku.

Policiste so obvestili o poškodovanju brisalcev na osebnem avtomobilu. O zadevi bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo.

V četrtek so policiste obvestili o nepravilno parkiranem vozilu, ki je oviralo vključitev drugega vozila v promet. Uporabniku vozila so izdali obvestilo o prekršku.

Policiste so obvestili še o objestni vožnji dveh vozil, vendar jih tudi z večkratno kontrolo niso izsledili.


PP Litija

V torek so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Oba voznika in vozili so izpolnjevali pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Prejeli so več klicev občanov, da nad območjem Dol pri Litiji dalj časa lebdi dron, ki se je zadrževal v okolici vikendov ter stanovanjskih hiš ter jih z vseh strani preletaval. Obstaja sum, da storilci s pomočjo dronov snemajo hiše in okolico hiš, ter si tako pomagajo pri načrtovanju vlomov. Policisti naprošajo občane, da so pozorni na takšne pojave in o tem obveščajo policijo.

Na cesti Litija – Polšnik so obravnavali trčenje v divjad.

Policiste so obvestili o previsoki stopnji ogljikovega monoksida v eni izmed večstanovanjskih stavb v okolici Litije. Skupaj z gasilci so prostor pregledali in prezračili. Policisti zadevo še preiskujejo, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V večernem času so policiste obvestili o sporu med občanoma. Kršitev javnega reda in miru niso ugotovili.

V sredo so obravnavali povoženje divjadi na cesti Spodnji Log–Litija, lažje se je poškodoval tudi voznik osebnega vozila. Obravnavali so tudi trčenje v divjad na relaciji Ljubljana-Litija pri kraju Jesenje.

Obravnavali so prometno nesrečo v krožišču v Litiji. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v krožišču zaradi prevelike hitrosti s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del vozila, katerega je pred njim vozila voznica. Voznica se je lažje poškodovala. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so voznika osebnega vozila, ki je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu osebno vozilo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V poslovalnici banke so odkrili ponarejen bankovec za 20 evrov. Bankovec so zasegli, poslali ga bodo v analizo. Sledi ustrezen postopek.

Na območju Dol pri Litiji so policisti obravnavali tatvino torbice iz prtljažnika osebnega avtomobila.

V četrtek so obravnavali povoženje divjadi na cesti Gabrovka-Cerovica.

V Jevnici so se sprli zaradi prekopa ceste. Udeležence so napotili na zasebno tožbo.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor