V soboto, 19. novembra, je na Kodeljevem potekal Mednarodni karate turnir Ljubljana open 2016. Udeležilo se ga je 557 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Urša Haberl, Barbara Haberl, Sabina Fazlič, Erik Teo Košmrlj, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Tekmovalce sta vodila trenerja Aljaž Vesenjak in Miha Kovačič.
Trboveljčani so tokrat nastopili samo v športnih borbah. Prvo ime trboveljske ekipe je bil Joksimovič, ki je zmagal v dveh kategorijah, in sicer pri mlajših članih in članih. Barbara Haberl je osvojila bronasto medaljo pri mlajših članicah. Urša Haberl se je pri mladinkah zavihtela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Hribovšek je osvojil prvo mesto pri mlajših članih in drugo mesto pri članih do 60 kilogramov. Pri kadetih do 57 kilogramov sta odličje osvojila Salkič z drugim in Zidar s tretjim mestom. Z osmimi osvojenimi medaljami so Trboveljčani v skupnem seštevku zasedli peto mesto.

Poleg turnirja Ljubljana open 2016 je v soboto potekal tudi 16. tradicionalni karate turnir Sevnica open 2016. Tam je nastopilo 125 tekmovalk in tekmovalcev iz 15 klubov. Karate klub Trbovlje so zastopale Cristina Korpar Žveglič, Zoja Vrtovšek, Lara Salkič in Paris Kočevar. Vodili jih je trener Edin Salkič. Vse štiri tekmovalke so v katah posamezno osvojile medalje, in sicer Korpar Žvegličeva in Salkičeva zlato, Kočevarjeva srebrno in Vrtovškova bronasto medaljo. Še eno medaljo so dekleta dodala v katah ekipno, kjer so Salkičeva, Kočevarjeva in Vrtovškova zasedle tretje mesto.

Za Trboveljčane še ne bo počitka, saj jih v kratkem čaka državno prvenstvo do 21 let v katah in športnih borbah ter nato tretjega decembra organizacija že 44. mednarodnega karate turnirja Trbovlje 2016, na katerem naj bi nastopilo okrog 600 tekmovalcev iz več kot 10 držav.

ZT

Prejšnji članekPoleg bombe tudi droge
Naslednji članekCerar nagovoril mlade Trboveljčane