V ponedeljek, 17. aprila, je Turistično društvo Trbovlje skupaj s krajevno skupnostjo Klek organiziralo 10. tradicionalni pohod na Čebine z baklami. Pohodniki so letos obeležili 80-letnico ustanovnega kongresa Komunistične partije Slovenije (KPS) v Barličevi hiši. V noči s 17. na 18. april 1937 so se na Barličevi domačiji na Čebinah namreč zbrali slovenski komunisti, da bi uradno ustanovili Komunistično partijo Slovenije. Vodstvo partije je po povratku iz Moskve prevzel Edvard Kardelj, sprejet pa je bil tudi manifest o nevarnosti fašizma za Jugoslavijo in Evropo.
Pohodniki so se pri kozolcu nove domačije Barlič zbrali malo pred 20. uro, nekateri so se na Čebine odpeljali z organiziranim avtobusnim prevozom. Ob 21. uri so imeli skupni zbor pod cerkvijo na Čebinah, kjer so organizatorji pripravili tudi kulturni program.

Pohoda so se udeležili tudi županja Trbovelj Jasna Gabrič, člani stranke Združena levica, člani zasavskih borčevskih organizacij in drugi Trboveljčani oziroma Zasavci. Zbrane so poleg županje nagovorili tudi poslanec ZL Luka Mesec, predsednica TD Trbovlje Marija Juraja, predsednica KS Klek Mateja Bivic in Andrej Marinc.

ZT

Prejšnji članekPacke v Knjižnici Toneta Seliškarja
Naslednji članekPozor, radarji v Zasavju