sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Vzpon na Zasavsko sveto goro

Start bo ob 9. uri v križišču pred tržnico Zagorje, sledi atraktivna skupinska vožnja v zaprti koloni po mestu do letečega starta pri OŠ Toneta Okrogarja (časomerilski start). Kolesarje potem čaka vzpon skozi Čolnišče, Kal, Šentlambert, Brezovico do koče na Zasavski gori. 12 km dolga proga je asfaltirana.
Na cilj bodo kolesarji prikolesarili okrog 10.45 ure. Tisti, ki se za tekmo še niso prijavili, lahko to storijo tudi pred samim startom in posebni info stojnici. Na dan prireditve znaša prijavnina 20 evrov, do 4. avgusta pa bodo vsi prijavljeni plačali pol manj.

V soboto, 6. avgusta, bo potekal tudi Tek po Zagorski dolini v organizaciji ŠD Izlake. Tisti tekmovalci, ki bodo nastopili na obeh prireditvah, bodo lahko tekmovali v duatlonu. Uvrstitev udeležencev bodo izračunali glede na seštevek obeh časov, tako v moški kot v ženski kategoriji.

Udeleženci kolesarskega vzpona bodo prejeli spominsko majico dirke, sicer količinsko omejeno, darila pokroviteljev in na cilju hrano ter pijačo. Udeleženci prejmejo tudi kupon za brezplačni ogled Rudarskega muzeja v Kisovcu na dan dirke (pokrovitelj Delavski dom Zagorje). Thermana Laško podarja kupon 1=2 oz. plača eden, kopata se dva.

Tekmovalci bodo razdeljeni v več kategorij: fantje do 18 let, moški do 30 let, moški do 40 let, moški do 50 let, moški nad 50 let, dekleta do 18 let, ženske do 35 let, ženske nad 35 let.

ZT

Isti avtor