V Domžalah so se 2. februarja številni glasbeniki iz Ljubljane in okolice ter iz Zasavja pomerili na 20. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov. Nastopili so tudi učenci glasbenih šol v Hrastniku, Trbovljah in Zagorju ob Savi.
Učenci Glasbene šole Zagorje so domov prinesli osem zlatih priznanj in eno srebrno. Zlati so bili Gašper Vovk, Luka Hribar in Adrian Sivec na pozavni, Benjamin Rotar in Jaka Kreča na rogu, Teodor Maurer in Mark Božjak na trobenti, Luka Tomažin na evfoniju (po domače baritonu) in Tillen Lešnik Pikl na tolkalih. Mentor slednjega je Dejan Tabor, mentor ostalih osmih pa je Drago Peterlin.

Tekmovanja so se udeležili tudi trije učenci Glasbene šole Trbovlje. Klara Lesar in Blaž Gašparič sta pod mentorstvom Emirja Ibrakića kot duo zaigrala na kitari in si prislužila zlato. Zlat je bil tudi Simon Špajzer na evfoniju. Njegov mentor je bil Igor Podpečan.

Iz Glasbene šole Hrastnik sta se tekmovanja udeležila Mark Maurer in Matevž Šardi, oba trobentača, njun mentor pa je Dejan Podbregar. Šardi si je prislužil zlato, Maurer pa srebrno priznanje.

Podelili so tudi posebne nagrade. Pozavnist Gašper Vovk je dobil posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Dve nagradi je dobila korepetitorka GŠ Zagorje Polona Troha, in sicer za zgledno sodelovanje s tekmovalci in umetniško podporo v posameznih kategorijah, kot najbolj obetaven mladi glasbenik pa je bil nagrajen Trboveljčan Simon Špajzer.

Vsi dobitniki zlatih priznanj so se uvrstili tudi na 46. državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije v marcu.

Martina Drobne

Prejšnji članekHrastniški častniki na stopničkah
Naslednji članekNesrečo povzročilo kamenje na cesti