»Vse za eno, ena za vse,« je slogan zagorskih rokometašic, ki se ga bodo nocoj v dvorani Police v Ajdovščini na srečanju z Mlinotestom prav gotovo držale. Odigrale bodo namreč za zagorski ženski rokomet zgodovinsko tekmo. Tekma odloča, ali bodo Zagorjanke prvič postale državne prvakinje, saj so Ajdovke pravzaprav še edine, ki bi Zasavkam lahko odščipnile kakšno točko.
V Zagorju si želijo ponovitve sezone 2005/06, ko so 3. marca 2006 v  1. B ligi Zagorjanke premagale v Ajdovščini domači RK Keting 25:23(14:16) in si tudi s to zmago priigrale napredovanje v 1. A ligo. Iz te sezone ni  v ekipah današnjih nasprotnic nobene igralke več. Zagorjanke so leta 2006 osvojile 1. mesto v 1. B ligi in se skupaj s Krko uvrstile v 1. A DRL.

Danes je situacija drugačna. Domačinke so si z zmago v Celju tudi praktično zagotovile tretje mesto v državnem prvenstvu ne glede na končni rezultat sredine tekme. Torej jim točke ne pomenijo veliko. Na drugi strani pa sta točki iz tega srečanje Zagorjankam nujne. Spomnimo: Zagorje letos še ni izgubilo srečanja v ligi. Z evropskim Krimom Mercatorjem je bil rezultat dvakrat neodločen, ekipi si delita prvo mesto na lestvici z enakim številom točk. Vendar, pozor: Zagorjanke so v prednosti, ker so na medsebojni tekmi v Ljubljani dosegle gol več kot Ljubljančanke v Zagorju. Če bosta imeli na koncu sezone obe ekipi enako število točk, bo Zagorje državni prvak.

»V Zagorju se zavedamo tega zgodovinskega trenutka. Od konca marca je vse podrejeno tej tekmi. Trener Voglar bo skupaj s pomočnikom Jegličem storil vse, da se bo celotno srečanje odvijalo v prid Zagorjank,« so zapisali na klubski spletni strani v Zagorju. Igralke se zavedajo, kaj jih čaka na Primorskem. Polna dvorana, borbene domačinke, okrepljene v zadnjem prestopnem roku, in tudi pritiski javnosti in medijev, ki tudi z nestrpnostjo čakajo, kaj se bo zgodilo.

Ali kaj novega ali pa spet naslov v Ljubljano. Zagorjanke nimajo kaj zgubiti. Lahko pa ogromno, ogromno  dobijo. Danes igrajo tekmo za zgodovino in prihodnost. Vse namreč kaže, da bi lahko ob osvojitvi naslova v klub spet pripeljali nekdanjega glavnega sponzorja.

MP

Prejšnji članekPrispelo 22 prijav
Naslednji članekSte že všečkali Zasavca?