Društvo za zdravilne rastline Zasavje bo v petek, 5. maja ob 17.30 v  preddverju Kulturnega centra Delavski dom Zagorje ob Savi pripravilo zanimivo razstavo čemaža na sto in en način.
Na prizorišču se bodo obiskovalci lahko seznanili s čemažem, jedmi in pripravki iz njega ter strupenimi rastlinami, ki so mu podobne. Razstavo bodo obogatili izdelki učencev zasavskih osnovnih šol in vrtcev na temo čemaža.

Društvo se vsako pomlad predstavi s svojo razstavo. Tokrat z njim sodelujejo še Srednja šola Zagorje, društvi kmečkih žena in deklet Hrastnik ter Trbovlje, folklorna skupina iz Trbovelj, gojenci VDC-ja ter harmonikar.

Že tradicionalno pa na prireditvi sodeluje tudi OZ RK Zagorje ob Savi. Obiskovalci bodo lahko prinesli hrano ali prispevali denar za prehrano otrok. Lahko pa si bodo ogledali tudi temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja.

Društvo za zdravilne rastline Zasavje, ki deluje že več kot osem let, ima sedež v Zagorju, v njem pa delujejo člani iz vseh treh občin v Zasavju, pa tudi od drugod.

ZT