sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Vse je mogoče

Katja Požun je dosegla svetovni ženski rekord v Planici.
Primož Roglič je postal zmagovalec največje kolesarske dirke na svetu Tour de France.

Peter Kauzer je zmagal na Olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v Braziliji.

Matevž Luzar, Tanja Ribič in Simon Tanšek so dobitniki Oskarjev za film Dekleta ne jočejo.

Andrej Božič je kot direktor Steklarne Hrastnik odprl tovarno stekla v Indiji in postal manager leta.

Amerišča vesoljska agencija Nasa je podelila najvišje priznanje dr. Juretu Knezu in Andreju Orožnu iz trboveljskega Dewesofta, podobna ruska pa jima je ponudila zastonj prostore za preselitev Dewesofta v Rusijo. Županja Trbovelj Jasna Gabrič je hitro reagirala in Andreju Orožnu podelila častno državljanstvo v edini občini v središču Zasavja.

Najvišji dimnik v Evropi so kupili arabski kupci, kar so v svobodnjaških Tuboljah navdušeno pozdravili. Kupci nameravajo raufnk uporabiti za najvišji minaret v Evropi. Trboveljska islamska skupnost si prizadeva zbrati denar še za odkup upravne zgradbe TET, kjer nameravajo urediti molilnico.

Na letališču Ruardi je župan Matjaž Švagan pozdravil novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in prvo damo ZDA Melanijo Trump, ki sta v Zagorju s predsedniškim letalom pristala zaradi terorističnih groženj na letališču Jožeta Pučnika na Brniku.

Na pobudo hrastniškega župana Mirana Jeriča so vsi trije zasavski župani družno postavili najvišjo smreko v Sloveniji na Kumu. Visoka je bila 30 metrov. Tako je Kum postal visok kar 1250 metrov. Smreka je vidna po celi Sloveniji, Zasavje pa enotno kot še nikoli v zgodovini.

Ultramaratonec Hilarij Skubic iz Zagorja teče in teče. Po pretečenih najvišjih vrhovih bivše Juge se ni ustavil in se je kar v enem mahu lotil še vrhov vseh evropskih držav, ki so včlanjene v Evropsko unijo.

Znani humanitarec iz Trbovelj Mitja Duh je pripravil nadgradnjo lanskega pohoda nagcev na Kum. Letos so se nagci odpravili na Kum izpred slovenskega parlamenta. Na čelu je hodil naš predsednik, ki so se mu pridružili številni ugledni slovenski politiki in javni delavci (oblika velja za oba spola). Pohod je potekal pod geslom: “Ničesar več nočemo skrivati.”

Najbolj znan in razvpit Zasavc leta 2015 Franc Vozel Tocki je izjemno vesel. Njegova Rozi je povrgla krepkega telička.

Tole je le nekaj možnih naslovov v Zasavskem tedniku, spletnem portalu Zasavc.net in vseh drugih pomembnih medijih v Sloveniji in svetu v letu 2016.

Dokazujejo, da so sanje dovoljene in bodo uresničene. Če ne v letu 2016 pa kdaj pozneje.

Marko Planinc

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor