Kuharski mojster Lojze Čop je ponovno pokazal, da ni odličen samo v kuhinji, temveč je spreten tudi pri povezovanju ljudi in organizaciji nenavadnih kulinaričnih doživetij. Takšna je bila tudi brezplačna pojedina z druženjem, ki jo je pripravil v soboto v Hiši domačih okusov Pr Čop v Podkumu. Že teden prej je sokrajane pozval, da s skupnimi močmi in dobro voljo pripravijo odličen skupni večer, obenem pa svoje želodčke napolnijo tudi z dobro kulinariko.
Za projekt Podkum jejmo skupaj so sestavine prispevali vsi. Prinesli so tisto, kar so pridelali in jim ostaja v shrambah, skrinjah in prekajevalnicah. Tako ni manjkalo krompirja, solate, buč, repe, korenja, vložnin, marmelad in kompotov, kruha, peciva, pa tudi svežega in prekajenega mesa. »Shramba je bila skoraj pretesna za vse dobrote, ki so jih prinesli sokrajani,« je povedal Lojze Čop. »Za pripravo jedi smo uporabili približno osemdeset odstotkov pridelkov, dodali pa smo tudi nekaj svojih.«
Lojze Čop je bil z odzivom in obiskom izjemno zadovoljen. Srečanje so s kulturnim programom »začinili« podkumski pevci in učenci POŠ Podkum. Domačini pa so uživali v druženju in jedeh, ki jih je kuharski mojster pričaral iz lokalno pridelanih sestavin, med njimi so bili na meniju jagnječina jetrca s čebulo in rdečim vinom, zajčji zavitek (štrudl) z bešamelom in zelenjavo, sladka repa s hruško, različne pite in še in še.
TPK