V teh dneh objavljamo, kaj je novega v zasavskih osnovnih in srednjih šolah. Tokrat je na vrsti vrtec Čarobni gozd Dobovec. Odgovore na vprašanja nam je prijazno poslala vodja vrtca Čarobni gozd Nataša Gruden.

»Zasebni vrtec Čarobni gozd deluje na območju krajinskega parka Kum. Je edini zasebni vrtec v regiji Zasavje, njegova glavna vizija je preseči že obstoječe stanje na področju pedagogike.

Strokovno delo izvajamo tri vzgojiteljice predšolskih otrok, glavna izvajalka programa je Nataša Gruden, ki je tudi profesor likovne umetnosti. Izvajanje ne temelji samo na kurikulumu za vrtce, poudarjeno se črpa tudi iz umetnosti, ki je sredstvo, s katerim dosegamo vzgojno izobraževalne cilje v najširšem smislu.

Naš uspeh pripisujemo energiji, ki jo črpamo iz narave in iz umetnosti ter iz naše strukture zaposlenih. Naša ekipa deluje na podlagi povezovanja, dopolnjevanja in pozitivne psihologije, v celoti se izogibamo delovanju na podlagi hierarhije. Prizadevamo si razvijati pedagogiko kot znanost v večji meri in bistveno prispevati k razvoju in nadgradnji.

V našem vrtcu je trenutno 16 otrok. V oktobru pa se bo sprostilo eno mesto, zato vljudno vabljeni k vpisu,« je zapisala v odgovorih na naša vprašanja Nataša Gruden.

Savus

Foto: Vrtec Čarobni gozd


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekStoklas na Mostu športnih junakov