Prve prijave za Zimski jamatlon, ki bo tokrat 2. decembra, so prispele na Perkmandeljčev naslov. Perkmandeljc je med prijavljene uvrstil ekipo Cool name in the making. Prijavile pa so se že stalnica na naših jamatlonih, ekipa Vesele huntarce in ekipo Vroče šjefle.

Na prvo decembrsko soboto, dva dni pred godom svete Barbare, ko bo zunaj naletaval prvi sneg in se nam bodo noski barvali rdeče, takrat … takrat se ponovno odpravimo na lov na črno zlato in Perkmandeljca. V soboto, 2. decembra, bomo uživali na Zimskem jamatlonu 2023.

Cool name in the making je ekipe, ki jo je Perkmandeljc izžrebal na zadnem Jamatlonu in ji podaril bon za brezplačno udeležbo na naslednjem jamatlonu 2. decembra 2023. Na bon je zapisal: Perkmandeljc za buhluni podarja eni ekipi BON, da brez gnarja pokažejo svoje frise na naslednjem Jamatlonu (2. decembra 2023).

O prijavljenih veterankah jamatlon prireditev Veselih huntarcah smo že pisali. Perkmandeljc se že veseli njihove ponovne udeležbe. Dobil pa je že tudi prijavo ekipe Vroče šjefle. Perkmandeljcu so se kar sline pocedile, ko je pogledal prijavo. Pet punc se skriva pod tem imenom. In prihajajo iz petih krajev: Trbovelj, Moravč, Podlipovice, Zagorja ob Savi in Radeč.

Vroče poletne temperature so stopile prijavnine, tako da do konca avgusta velja poletna, akcijska cena, le 20 evrov na udeleženca. Pa še nekaj. Med prvimi desetimi ekipami, ki se bodo prijavile do konca avgusta 2023, bo Perkmandeljc izžrebal eno ekipo, ki bo dobila že poravnano prijavnino vrnjeno. Če ne bo prijavljenih deset ekip, Perkmandeljc žrebanja ne bo opravil.

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Perkmandeljc se sicer veseli ženske družbe, pa vendar že komaj čaka, da ga bodo v jami obiskali tudi jamatlonci. Izkoristite ugodne prijave po stopljeni poletni ceni. Seveda je prijavnica že pripravljena. Prav za vas.

Razpis-prijavnina

Savus

Foto: arhiv Savus