(21:19;19:21;16:22;13:17)
Športna dvorana Zagorje

KD Zagorje: Krznarič 10, Jerin, Bajda, Perko 4, Vozel, Mlakar 3, Kosin 21, Štibernik 6, Jasenčič 12, Božjak 10, Martinčič 1, Grešak 2.

KK Vrani Vransko: Jezernik 4, Govedič 14, Černak, Skok, Sušin 7, Ž. Ocvirk 9, L. Ocvirk, Urankar, Bizjak 8, Goropevšek 25, Jošt, Rumpf 12.

V borbeni prvenstveni tekmi 5. kroga 4. SKL Vzhod so se zmage veselili gostje iz Vranskega. V prvem polčasu je domači ekipi še uspelo kontrolirati potek igre in držati ravnotežje z gosti, ki so bili zelo razpoloženi za met. Vendar je domačim košarkarjem v prvem delu igre z borbeno obrambo še uspelo držati korak z Vrani. V drugem pa so gostujoči košarkarji vsako napako in nezbranost v obrambi domačih hitro kaznovali z uspešnim metom za dve ali tri točke.

Spet se je pokazalo, da je ekipa Zagorja še neizkušena in da ne more odigrati tekme v istem ritmu, saj igralcem pade koncentracija, ki jo po navadi nasprotnik na hitro izkoristi v svoj prid. Zagorjani so imeli tudi nekaj smole, saj je kapetan ekipe Jure Jere zaradi poškodbe na roki soigralce lahko spodbujal le s klopi.

PK