Ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti Nomago začenja tudi s prodajo subvencioniranih vozovnic IJPP za študente, ki jih lahko uporabljajo pri vseh prevoznikih medkrajevnih javnih prevozov, na hitrih linijah, za prevoz z vlakom in tudi v kombinaciji z mestnim potniškim prometom v Ljubljani, Mariboru in na Jesenicah. Prodaja se začne v soboto.

»Če stopiš na pot digitalizacije, se ne moreš ustaviti na polovici poti. Nobene koristi ne bi bilo, če bi dijakom in študentom omogočili nakup vozovnic IJPP prek spleta, po kartico pa bi jih poslali v poslovalnice. Če želimo v Sloveniji spodbuditi uporabo javnega potniškega prometa in ga obenem povezati z novimi modernimi storitvami mikromobilnosti, ne moremo več razmišljati enako kot pred 20 ali 30 leti,« pravi Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor družbe Nomago.

Poleg kartice IJPP, na katero naložijo vozovnico za izbrano relacijo, lahko študentje prek Nomagove spletne strani naročijo tudi kartico ISIC, ki je obenem tudi mednarodno priznana študentska izkaznica. Kartica ISIC omogoča uporabo v mestnem, medkrajevnem in železniškem prometu ter uporabo sistema javne izposoje koles Nomago Bikes, obenem pa lahko z njo študentje koristijo tudi več kot 200 popustov v Sloveniji ter 150.000 ugodnosti v 130 državah po svetu.

Savus

Foto: arhiv Nomaga