Zasavski policisti so med vikendom in v ponedeljek, 5. julija, poleg rednih nalog obravnavali več kršitev javnega reda in miru ter prometnih nesreč. V Trbovljah so ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in obravnavali spor med dvema osebama, v Litiji pa nasilje v družini, tatvino in vlom v vozilo.

PP Hrastnik

Hrastniške policiste so dvakrat obvestili o kršitvi z glasno glasbo. V obeh primerih so kršiteljem izdali ukrep.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirnem prostoru. Ugotovili so, da je voznik z osebnim vozilom speljal iz parkirnega mesta, pri tem pa se ni prepričal, če to lahko varno stori za ostale udeležence v prometu ter trčil v drugo vozilo. Na vozilih je nastalo za okoli 5600 evrov materialne škode. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

PP Trbovlje

Trboveljski policisti so ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,94 mg/l). Ker se z rezultatom testa ni strinjal so mu odredili strokovni pregled, prav tako so ga pridržali. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policiste so obvestili tudi o kršitvi z glasno glasbo. Izvedli so ustrezen ukrep.

Obravnavali so spor med dvema osebama in ustrezno ukrepali.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Policisti voznika še iščejo, nato pa sledi ustrezen ukrep.

PP Zagorje ob Savi

Zagorski policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo v Čemšeniku. Kršiteljici so izdali plačilni nalog zaradi kršitve  37. člena Zakona o varnosti cestnega prometa.

Obvestili so jih o kršitvi javnega reda in miru, v kateri je prišlo do spora med dvema osebama. Kršitelju bodo izdali plačilni nalog, zaradi kršitve 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Obravnavali so kaznivo dejanje zatajitve, v katerem je neznani storilec našel mobilni telefon in si ga prilastil.

Obvestili so jih o kršitvi javnega reda in miru, kjer so kršitelji z glasnim govorjenjem motili okolico. Kršiteljem so izdali ustrezen ukrep.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na cesti Kandrše-Vače.

V Zagorju so jih obvestili o kršitvi javnega reda in miru, kjer je bil kršitelj na podlagi 2. odstavka 109. člena Zakona o prekrških pridržan. Izdali so mu plačilni nalog zaradi kršitve 7. in 22. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na cesti med Zagorjem in Trbovljami. Opravili so ogled kraja prometne nesreče in izvedli bodo ustrezen ukrep.

Obvestili so jih tudi o kršitvi javnega reda in miru, kjer je kršitelj žalil prijaviteljico. Izvedli bodo ustrezen ukrep.

PP Litija

Litijske policiste je občan obvestil o najdeni denarnici, ki so jo policisti vrnili lastnici.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer so izrekli prepoved približevanja. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo v Kresnicah, v kateri je voznik trčil v divjad.

Obravnavali so tatvino opreme in živil za piknik v Šmartnem. Materialna škoda znaša okoli 650 evrov. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Obvestili so jih o vlomu v vozilo v Polšniku, kjer so vozniku odtujili gotovino. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Obvestili so jih o kršitvi javnega reda in miru na vlaku. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prometno nesrečo v Litiji, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v kolesarja, ki se je lažje poškodoval. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Obvestili so jih o kršitvi javnega reda in miru z glasno glasbo in izvedli ustrezen ukrep.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekZlato priznanje Slobodanu Filipoviču
Naslednji članekPoletno dopustniški make up