Policisti v Zasavju so se pretekli vikend ukvarjali z različnimi stvarmi. Ukvarjali so se s prometnimi nesrečami, pretepi, poškodovanji tuje lastnine, dimniškim požarom in pijanimi vozniki. Zaplenili so tudi vozilo voznici brez veljavnega vozniškega dovoljenja,

PP Hrastnik

V petek, 7. januarja, ob 21.30 so policiste obvestili o prometni nesreči na lokalni cesti med Trbovljami in Hrastnikom. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice z osebnim vozilom. V nesreči je bila voznica lažje telesno poškodovana na vozilu in drugih objektih je nastalo za okoli 2.000 evrov materialne škode. Voznico čaka plačilni nalog.

PP Trbovlje

Na Rudarski cesti v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika trčil v osebni avtomobil, pri čemer je nastala materialna škoda za okrog 500 evrov. Čaka ga prekrškovni postopek.

Policisti so pri kontroli cestnega prometa ustavili voznico osebnega avtomobila, za katero se je izkazalo, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki vozilu niso pripadale. Vozilo so zasegli, kršiteljico čaka obdolžilni predlog.

Policiste so obvestili o kršitvi javnega reda in miru v Trbovljah, kjer sta se pretepala kršitelja, ki sta s pretepom nadaljevala tudi ob prihodu policistov. Oba so pridržali, čaka ju plačilo plačilnega naloga.

Trboveljski policisti so obravnavali tudi kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Zaenkrat neznani storilec je poškodoval elektro omarico in povzročil za okoli 100 evrov materialne škode.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so obravnavali kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, v enem primeru pnevmatike na osebnem vozilu v Kisovcu, v drugem pa poškodbo pločevine v Zagorju ob Savi.

Obravnavali so tudi prometni nesreči z materialno škodo in udeležbo divjadi na območju Zagorja ob Savi in na območju Kotredeža.

Na območju Kotredeža je prišlo do dimniškega požara. Gasilci so požar pogasili, materialna škoda ni nastala.

Policisti so se ukvarjali tudi s kaznivimi dejanji lahke telesne poškodbe na območju Zagorja ob Savi. Oškodovanca sta iskala zdravniško pomoč.

PP Litija

Policisti so obravnavali dva voznika, ki jima je preizkus alkoholiziranosti v obeh primerih pokazal 0,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno so jima odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Savus

Fotografija je simbolična