Danes objavljamo zadnje policijsko poročilo tega leta. Ob zahvali za pošiljanje poročil želimo policistom v Zasavju mirne praznike, vse dobro v letu 2023 in seveda to, da bi imeli čim manj dela s prekrški in nepridipravi vseh vrst.

Zasavski policisti so imeli pretekli teden največ dela z manjšimi prometnimi nesrečami, obravnavali so kar sedem, največ zaradi trkov v divjad. Policisti so ustavili dva vinjena voznika, voznica v Zagorju je napihala kar 1,37. Tudi tatovi niso počivali, obravnavali so pet tatvin, v Zagorju precej drzno. Ukvarjali so se še z javnim redom in mirom, zaščito živali, skalo na cesti in zaparkiranjem dostavne poti.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi spora med sosedoma. Ukrepali bodo zaradi suma kršitve javnega reda in miru oziroma suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V sredo so v dnevnem času policisti prejeli prijavo suma kršitve zakona o zaščiti živali, saj naj bi se pes prosto sprehajal po cesti in dvorišču prijavitelja. Izvedli so ustrezen ukrep po zakonu o zaščiti živali.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,31 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Omenjenemu so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje za 24 ur in izdali plačilni nalog.

V četrtek v dnevnem času so obravnavali prijavo, da naj bi do sedaj neznani storilec z zračno puško streljal golobe.

Obravnavali so še sum storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe oziroma sum kršitve javnega reda in miru.


PP Zagorje ob Savi

V torek so policiste obvestili o drzni tatvini. Znana oseba je starejši oškodovanki in torbe ukradla denarnico, iz katere je vzela gotovino, denarnico pa odvrgla. Storilko čaka kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo .

V sredo v popoldanskem času so policiste obvestili, da je do sedaj neznani storilec v eni od trgovin na območju Zagorja ob Savi ukradel gotovino iz blagajne. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zadevo še preiskujejo.

Policiste so obvestili, da je na vozišču ceste Zagorje ob Savi-Podkum večja skala. Obvestili so vzdrževalca cest, ki je skalo odstranil.

V četrtek v jutranjih urah so policiste obvestili o tatvini artiklov iz trgovine na območju Zagorja ob Savi, ki jo je izvršila znana storilka. Čaka jo prijava na Okrožno državno tožilstvo.

V popoldanskem času so policisti ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola (1,37 mg/l). Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka jo še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so še prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Udeleženki so zaradi majhne materialne škode na vozilu izdali obvestilo o odstopu.

V večernem času so policisti intervenirali zaradi glasne glasbe, ki je motila prijaviteljico.

V petek v jutranjih urah so policiste obvestili o zaparkiranju dostavnega mesta na tržnici v Zagorju ob Savi. Policisti so na nepravilno parkirano osebno vozilo izdali obvestilo o prekršku.


PP Litija

V torek so policisti obravnavali povoženje divjadi na območju Dol pri Litiji, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.

V sredo so obravnavali povoženje divjadi na glavni cesti Dolsko-Kresnice, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so prometno nesrečo med voznikoma osebnih vozil. Na vozilih je nastala manjša poškodba, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.

V sredo so obravnavali povoženje divjad na glavni cesti Litija–Spodnj Log, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na glavni cesti Litija–Spodnji Log z udeležbo dveh vozil. Kršitelju so zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Obravnavali so sum dveh kaznivih dejanj tatvin. Policisti tatvine še preiskujejo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Jevnica z udeležbo enega vozil, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.


Savus

Foto: arhiv Savus