Policisti so na območju Zasavja v preteklem tednu zraven ostalih nalog obravnavali še nekaj dogodkov.

Petek, 28. 12. 2018

Popoldan so policisti na Trojanskem klancu obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje voznika osebnega avtomobila. V policijskem postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil vozilo pod vplivom alkohola (0.89 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil za povzročitev prometne nesreče izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa je bil zoper njega vložen obdolžilni predlog na pristojno OS v Trbovljah ter prepovedana nadaljnja vožnja z začasnim odvzemom vozniškega dovoljenja.

Sobota, 29. 12. 2018

V nočnem času je na območju Izlak občanka obvestila policiste o kršitvah cestnoprometnih predpisov, ki jih je »zakrivil« voznik osebnega avtomobila. Policisti za izvedbo prekrškovnega postopka še zbirajo potrebna obvestila.

V jutranjem času so policisti na območju Zagorja ob Savi pri nadzoru cestnega prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila.Ugodotivi, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z indikatorjem alkohola pokazal rezultat 0,93 mg/l. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo ter vložili obdolžilni predlog na pristojno OS v Trbovljah.

Nedelja, 30. 12. 2018

V popoldanskem času so policisti na območju Izlak so policisti pri nadzoru cestnega prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil hitrost, omejeno s postavljeno prometno signalizacijo. V policijskem postopku so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z indikatorjem alkohola pokazal rezultat 0,77 mg/l. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnja vožnja ter vložili obdolžilni predlog na pristojno OS v Trbovljah. Za ugotovljeno kršitev prekoračitve hitrosti so mu izdali plačilni nalog.

ZT