Minuli teden so zasavski policisti obravnavali osem prometnih nesreč in tri kršitve javnega reda in miru. Ukvarjali so se še z nasiljem v družini, tatvino v trgovini, nepravilno parkiranim avtom, poškodovanjem obeležja in avta, izsiljevanjem, grožnjami, ustavili so voznika, ki je za 50 km7h prekoračil hitrost v naselju in pijanega voznika brez vozniške.


PP Hrastnik

V ponedeljek nekaj pred 11. uro so v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo pri vključevanju z neprednostne ceste na prednostno. Postopek še teče.

V sredo so obravnavali prijavo suma kršitve javnega reda in miru.


PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini, kršitelju so izrekli prepoved približevanja.

V torek so večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli vozilo.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od preiskave prometne nesreče.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil v Zagorju ob Savi, ki se je zgodila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelja čaka postopek o prekršku.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od preiskave prometne nesreče.

Obravnavali so nepravilno parkiranje osebnega avtomobila v Zagorju ob Savi, lastnika čaka postopek o prekršku.

V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari – obeležja na Domu Ljudske obrambe v Zagorju ob Savi. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so sum kaznivega dejanje izsiljevanja preko spletne aplikacije. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo, kjer je bil samoudeležen voznik, ki je bil lažje poškodovan. Voznika čaka postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelja čaka postopek o prekršku.


PP Litija

V ponedeljek dopoldan so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja, v katerem je je moški grozil drugemu moškemu. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

V popoldanskem času so v Litiji obravnavali prometno nesrečo na parkirišču in udeležbo dveh vozil. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Popoldan so v okolici Litije obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma osebnega vozila.

V torek v dopoldanskem času so se ukvarjali z voznikom, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0.45 mg/l). Vozilo so mu zasegli, čaka ga še obdolžilni predlog na sodišče.

V sredo nekaj pred 11. uro so na Vačah obravnavali prometno nesrečo med osebnim in tovornih vozilom, v kateri je nastala materialna škoda. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega srečanja med vozili.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo divjadi v Gabrovki.

Ob 12.30 uri so v Litiji ustavili voznika osebnega vozila, ki je za več kot 50 km/h prekoračil hitrost v naselju. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžni predlog na pristojno sodišče.

V četrtek so v eni izmed trgovin v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine, dejanja je bil osumljen znani osumljenec. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Občanu so zasegli dve motorni žagi, za katere se je izkazalo, da izhajata iz kaznivega dejanja, storjenega na območju Trebnjega. Osumljen je kaznivega dejanja prikrivanja.


Savus

Foto: arhiv Savus