Na območnem združenju Rdečega križa v Zagorju so nam povedali, da so do danes zbrali že 2.500 evrov za Sašo Barlič, akcija pa še vedno traja.
Saša Barlič, ki je v borbi s kronično boleznijo izgubila obe nogi, se bo morala po zaključenem zdravljenju privaditi na nov način življenja, pri čemer ji bo gibanje olajšal tako imenovani električni skuter. Sredstva zanj so zbirali vsi Zagorjani in tisti, ki Sašo poznajo in ji želijo pomagati.

Občina Zagorje, Stanovanjsko podjetje Zagorje in zagorsko združenje Rdečega križa pa so pripravljeni Saši dodeliti tudi garsonjero v centru Zagorja. Garsonjera se sicer ne nahaja v pritličju, je pa do nje možen dostop z dvigalom, prilagojenim gibalno oviranim osebam. Saša bo namreč za osnovne pogoje bivanja potrebovala tudi preurejeno stanovanje, zato ji bodo poskušali v Zagorju kar čim bolj stopiti naproti. Trenutno je Saša še na zdravljenju v centru Soča, vendar je optimistična in zelo hvaležna vsem, ki so ji v humanitarni akciji priskočili na pomoč.

Prispevek lahko še vedno nakažete na račun RKS- območno združenje Zagorje ob Savi za namen »Pomoč – Saša Barlič«, sklicna številka 00 12-2015, TR: SI56 02338-0012012282.

TPK