Sneg je člane rodu Polde Eberl – Jamski iz Zagorja prijetno presenetil, ko so prispeli na kraj letošnjega zimovanja prvi dan zimskih počitnic. Zimovali so v koči na Gorah pri Hrastniku, kjer so imeli neverjeten razgled nad dolino Save. Imeli so veliko srečo, saj so mislili, da jih vreme letos ne bo usojeno in se bodo prej spuščali po travi kot po snegu. Ker so sneg želeli čim bolj izkoristiti, so se sankali že prvo popoldne. Sankanje se je sicer kmalu spreobrnilo v snežno vojno, ko smo se tako vodniki kot tudi udeleženci zabavali v obmetavanju s kepami.
Tematski okvir zimovanja so bile Vojne zvezd. Gozdne šole in popoldanski programi so potekali v duhu galaksije daleč, daleč stran. Ustvarjali so lastne maske iz papirmašeja, na katere so naslikali junake iz filmov, naredili pa so si tudi lastne »lightsaberje«, s katerimi so se naši mali jediji borili proti temni strani sile. Gledali so animirani film Vojna klonov, medtem ko so zunaj iz neba padale snežinke.

Drugače pa so največ časa preživeli na snegu, kje pa drugje. Družbo jim je delal tudi kuža, ki jih je zabaval s svojimi vragolijami. Po štirih dneh so zapustili snežni raj in odšli domov žalostni, saj v dolini ni bilo snega. In seveda z upanjem, da se bodo imeli naslednje leto prav tako dobro kot letos!

PP

Prejšnji članekZagorjani dosegli še eno zmago
Naslednji članekRušiti zlat, Gorenc srebrn