Vojka Šergan je bila v Državni zbor RS izvoljena na listi Stranke modernega centra (SMC). Volivci v Hrastniku so ji namenili 1547 glasov. Stara je 59 let, po izobrazbi upravno-administrativni tehnik, pred poslansko službo je opravljala delo projektne vodje.
Prisotnost

Vojka Šergan se je v tem letu udeležila skoraj vseh sej DZ, njena prisotnost je namreč 97-odstotna, še za odstotek višja je tudi njena prisotnost na glasovanjih sej DZ.

Vir: Parlameter
Vir: Parlameter

Najpogostejše besede

Med najpogostejšimi besedami, ki zaznamujejo govore Vojke Šergan v Državnem zboru, je tudi Zasavje. Vendar ni na prvem mestu. Na prvem mestu je program Leader, ki se nanaša na razvoj podeželja in uresničevanje potreb lokalnega prebivalstva. Sledijo besede agroživilski, podeželski, pivovar, katastrski dohodek, nato pa je na vrsti Zasavje. Šerganova ga je omenjala kot regijo, iz katere prihaja, regijo, v kateri se izvajajo sanacijska dela na cestah in v zvezi s problematiko varstveno delovnih centrov. Vojka Šergan je v svojem sedanjem mandatu v Državnem zboru večkrat govorila tudi o KD-jih, konoplji in DDV-ju.

Članstva

Šerganova je članica odbora za finance in monetarno politiko, odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter odbora za gospodarstvo.  Je tudi članica Nacionalne skupine Interparlamentarne unije v Državnem zboru.

TPK