četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Vlomi, nasilje in prometne nesreče

PP Zagorje ob Savi

Oškodovani Zagorjan je v petek policistom naznanil kaznivo dejanje zatajitve. Izgubil je namreč bančno kartico, nato pa zaznal, da je nekdo iz njegovega računa dvignil denar. V Kisovcu je občan pod vplivom alkohola razgrajal v zasebnem prostoru. Ker se ni umiril ob prihodu policistov, so ga ti pridržali, izdali pa so mu tudi plačilni nalog, ker je kršil zakon o varstvu javnega reda in miru.

V soboto so policisti obravnavali poškodovanje stekla na oknu večstanovanjskega objekta. Oškodovani ni podal zahteve za pregon. Zvečer so izdali plačilni nalog kršitelju zaradi preglasne glasbe v Kisovcu. Na Izlakah pa so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Ugotovili so, da je storilec v hišo vlomil, iz nje pa ni ničesar ukradel. Z zbiranjem obvestil še nadaljujejo.

PP Trbovlje

V petek so policisti prejeli obvestilo o nasilju v družini in se o tem posvetovali tudi s pristojnimi službami. Ko bodo zbrali vsa obvestila, bodo podali kazensko ovadbo zoper osumljenko.

Tudi v Trbovljah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere pa ni ničesar ukradel. Pri vlomu je napravil za okrog 100 evrov škode.

V nočnem času je 30-letni Trboveljčan, ki je bil močno pod vplivom alkohola,medpostopkom pričel groziti policistom, se nedostojno vesti in pritemniupošteval ukazov policistov, zaradi česar so ga pridržali in mu izrekli globo. Sledi mu tudi kazenska ovadba zaradi groženj policistu in kazen zaradi posedovanja droge, če bo test snovi, ki jo je imel pri sebi, to potrdil.

Iz hodnika stanovanjskega bloka v Trbovljah je nekdo ukradel otroško kolo znake Muddyfox tail whip BMX 71, bele barve z zelenima pnevmatikama. Lastnika je s tem oškodoval za 300 evrov.

PP Hrastnik

V soboto ob 11.20 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se zgodila 24. novembra okrog 18.00 ure. Ugotovili so, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je ena oseba poškodovala, na vozilih pa je nastalo za okoli 1.000 evrov materialne škode.

V soboto ob 13.45 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti VDV brigade na Dolu pri Hrastniku, kjer je voznik z osebnim vozilom zapeljal levo ter trčil v stanovanjsko hišo. V nesreči so se tri osebe lažje poškodovale. Nastalo je za okoli 8.000 evrov materialne škode.

ZT

Isti avtor