sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Vlamljal na zadnji dan leta

PP TRBOVLJE

V ponedeljek, 31. decembra, je ponoči neznanec v Trbovljah razbil steklo na stanovanjski hiši in vlomil v njo. Policija ga še išče.

V Trbovljah je ponoči 58-letnik nadaljeval z nasiljem proti bivši ženi, zaradi česar so ga policisti pridržali. Privedli so ga k dežurnemu preiskovalnemu sodniku OS Ljubljana, ki je zoper njega odredil pripor.

Ravno tako ponoči so trboveljski policisti 26-letnici, ki je vrtela preglasno glasbo, izrekli opozorilo.

V torek ponoči je neznanec v Trbovljah v steklo stanovanja vrgel kamen. Steklo je razbil in s tem lastnico oškodoval za 100 evrov.

V sredo je občan v mestnem parku v Trbovljah našel 4 cilindrične ključe z obeskom z napisom “RAVCORE”. Lastnik lahko ključe prevzame na PP Trbovlje.

Popoldan so prejeli obvestilo, da sta v Trbovljah psa napadla in poškodovala 53-letnika. Ugotovili so, da mladoletni skrbnik psov ni primerno zavaroval, zaradi česar sta mu pobegnila. Zoper mladoletnika bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Sprejeli so prijavo 53-letne občanke, da sta jo 27. decembra lani v Trbovljah napadla dva psa. Tudi v tem primeru so ugotovili, da lastnik (49-letnik) ni primerrno zavaroval svojih psov.

Zvečer so posredovali v Trbovljah, kjer je 31-letnik pod vplivom alkohola pozival občane k pretepu in jih žalil ter kljub ukazom policistov s kršitvijo ni prenehal. Policisti so ga pridržali in mu izrekli globo. Obenem so mu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga.

Včeraj, torej četrtek, dopoldan so v Trbovljah na zbirnem mestu zagoreli zabojniki za smeti. Gasilci so požar pogasili, vzrok požara pa še ugotavljajo.

Dopoldan so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer se je 39-letnik nedostojno vedel do občanke, zaradi česar so mu policisti izrekli globo.

Sprejeli so prijavo odgovorne osebe javnega zavoda o sumu kaznivega dejanja ponarejanja listin.

Policisti so prejeli obvestilo o unovčitvi ponarejenega bankovca za 50 evrov v gostinskem lokalu v Trbovljah. Bankovec so zasegli.

Zvečer so prejeli obvestilo o požaru v garaži v Trbovljah. Vzrok požara je zaenkrat neznan, ugotovili pa so, da sta zagorela dva avtodoma in garaža.

 

PP ZAGORJE

V ponedeljek dopoldan se je na PP Zagorje ob Savi zglasil občan ter policistom naznanil kaznivo dejanje grožnje. Policisti primer preiskujejo, svoje ugotovitve pa bodo posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo ter obvestili predlagatelja.

Popoldan so v Kisovcu policisti zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Občan je Zagorja popoldan prijavil, da v eni od ulic neznanci mečejo zelo glasno pirotehniko. Policisti so opravili kontrolo, morebitnih kršiteljev pa niso izsledili.

Popoldan so v Zagorju policisti preiskovali prometno nesrečo, ki se je pripetila zaradi nepravilne smeri vožnje voznika osebnega vozila. Pri povzročitelju prometne nesreče so policisti ugotovili tudi, da ima v telesu prevelike količine alkohola. Voznika so zaradi vožnje pod vplivom oglobili, zaradi povzročitve prometne nesreče pa so mu na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V torek so se v jutranjem času na prireditvenem prostoru pri PGD Zagorje – mesto našli cilindrični ključi z obeskom, ki jih lahko lastnik z dokazilom prevzame na PP Zagorje.

Popoldan so policisti prejeli obvestilo o požaru v Polšini. Ugotovili so, da je v požaru nastalo za približno 5000 evrov materialne škode.

V sredo popoldan se je na PP Zagorje zglasil občan in naznanil kaznivo dejanje zatajitve v Ljubljani. Policisti bodo zbrana obvestila odstopili na pristojno policijsko postajo, ki bo nadaljevala s preiskavo.

Včeraj so zagorski policisti preiskovali prometno nesrečo s pobegom na Mlinšah. Pri ogledu kraja so ugotovili, da je neznani voznik rdečega vozila kršil zakonska določila in oplazil vozilo, ki je pravilno pripeljalo iz smeri Mlinšu proti Kandršam. Neznani voznik se na  kraju ni ustavil, ampak je nadaljeval vožnjo v smeri Izlak. Na vozilu je nastala manjša materialna škoda.

Občanka je podala kazensko ovadbo za kaznivo dejanje zatajitve. Oškodovanka je na mizi gostinskega lokala pozabila sončna očala, neznani storilec pa jih je odnesel.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi, kjer je kršitelj vpil in žalil oškodovanko. Policisti bodo kršitelju izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi, kjer je pijani kršitelj vpil in se vedel drzno, nasilno in žaljivo do oškodovancev. Ob prihodu policistov na kraj je oškodovanca spodbujal k pretepu. Kršitelj ukazov policistov, da naj preneha s kršitvijo, ni upošteval, ampak je s kršitvijo nadaljeval. Policisti so ga v skladu z Zakonom o prekrških oškodovali. Med postopkom je kršitelj s silo telesa poškodoval vetrobransko steklo na službenem vozilu. Zoper storilca sledi kazenska ovadba, izdali pa so mu tudi plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o varnosti javnega reda in miru.

Savus

Naslovna fotografija je simbolična.

Isti avtor