Na državni cesti Hrastnik-Zidani Most bo izvajalec VOC Celje začel z obnovitvenimi deli, s katerimi bo poglobil podvoze, uredil odvodnjavanje in izogibališča ter preplastil cestišče. Za sanacijo 8,2 kilometra dolge ceste je država namenila slabega 1,9 milijona evrov. Po zadnjih podatkih Direkcije RS za infrastrukturo bodo dela stekla 15. aprila in bodo zaključena do konca julija letos.
Kot so sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo se bodo dela izvajala v sklopu pet pododsekov. “Večinoma bodo dela potekala pod popolno zaporo, ko bo le mogoče pa tudi pod delnimi zaporami,” pravijo na Direkciji, “saj je cesta na posameznih delih široka tudi samo tri metre in je mogoče dela izvajati le pod popolno zaporo.” Na Direkciji še pravijo, da bo v času izvajanja del prebivalcem vseh zaselkov nad železniško progo vedno omogočen dostop do njihovih domov kot tudi avtobusom in intervencijskim vozilom.

Na vprašanje, ali je sanacija obstoječe ceste smotrna, glede na to, da Zasavje težko pričakuje novo cesto Hrastnik-Zidani Most, je poslanka SMC Vojka Šergan odgovorila: ‘Absolutno. Vsi ki se vozimo po tej cesti, vemo, kako slabe vozne razmere so na tej cesti, še posebej pa so se poslabšale po lanskoletnih neurjih.« Kot je dejala Šerganova, je pričetek sanacije vozišča na cesti Hrastnik – Zidani Most nedvomno eden od pravih korakov pri zagotavljanju kakovostnih in varnih cest, po katerih se vozimo Zasavčani. Poslanka kot tudi Občina Hrastnik Zasavcem zagotavljajo, da bodo dobili tudi novo cestno povezavo z Zidanim Mostom. »Postopki za izdelavo tega projekta so v zaključni fazi, in sicer v naslednjem tednu se prične izdelava projektne dokumentacije, sledilo bo gradbeno dovoljenje v 2018 in objava javnega razpisa za izvedbo del,« je povedala Šerganova. »Prvo pa je nedvomno potrebno zagotoviti varnost vseh udeležencev v prometu na obstoječi cesti in temu je sanacija, ki se bo pričela v naslednjih dneh, namenjena.«

TPK

Prejšnji članekV Planici tudi 180 zasavskih otrok
Naslednji članekStavka, ki je iztirila rdeči režim