Predstavniki Regionalne razvojne agencije (RRA) Zasavje so se od 10. do 12. maja udeležili mednarodne konference v Torinu, pripravljene v sklopu projekta “European Association: Common Challenges, Experiences of Shared Solutions for Migrants” (ACCESS).
Projekt, ki se je začel 1. januarja letos in traja do konca leta 2018, koordinira italijanska organizacija Uncem Piemonte, financira pa se iz programa Evropa za državljane. Z njim želijo partnerske institucije iz šestih evropskih držav, med njimi tudi RRA Zasavje, izpostaviti možnosti združevanja, približevanja načina življenja tujcev in lokalnega prebivalstva. Na konferenci so partnerji izmenjali inovativne rešitve za vključevanje priseljencev in manjšin v lokalno ter posledično nacionalno okolje. »Izmenjava dobrih praks bo spodbudila replikacijo najbolj uspešnih v drugih kontekstih ter tako prispevala dodano vrednost na tem področju,« so ob tem povedali na RRA Zasavje.

Eden od ciljev projekta je namreč dokazati, da obstajajo načini vključevanja migrantov v lokalno okolje. Ti generirajo konkretne rezultate, dobre prakse in spodbujanje razprav, usmerjene tudi na državljane EU, ki so izrazili skrb na področju vpliva migracij na družbo in gospodarstvo.

ZT

Prejšnji članekMedgeneracijsko središče Zagorje prejelo priznanje
Naslednji članekMed najboljšimi projektnimi managerji