»Samo en dan še do teka. In cmoki, ki niso marelični. Navadno so taki v grlu. Ne, ne rabim tolažbe.. Kilometer je kilometer. Pa če zanj res porabiš zgolj 4 minute ali pa nekajkrat toliko. Če ti metri tečejo po ravnem, še gre. Sploh se da zvalit, ko se spuščajo navzdol. Mah, res je. navzdol po Slačniku se bom pa že zvalila. In od srca kamen. Ker najhujši del bo namreč za mano.
Ampak jama.. To je samo še sol na že precej hudo rano. Še svežo. Tam dol ni pomembno, ali trasa teče po ravnem ali v klanec, tema je isto temna. In bo. Ampak tokrat imam sabo prijatelja. Tri ženske sem namreč (začasno) zamenjala za en komad – močnejšega spola. Mogoče pa me kak temačen meter nese. 🙂

No, in če že govorimo iskreno.. V mislih sem ravnokar pretekla traso. Kot to počnejo profiji pred startom, npr. tisti pred Wengenskim smukom. 🙂 In tudi na cilju sem se že videla. Kako si poiščem štant z masažo.. No, razvajanje utrujenih teles lahko poimenujejo tudi kako drugače, prav nič ne bom jamrala. Pa mogoče kakšna stojnica s kozmetiko (ta dan ne nujno naravno), da ti v sekundi in dvajsetih stotinkah zariplo rdeča lica nadomesti z luštnimi lički spočitega videza. Potem pa takoj na nagrade sponzorjev. Tudi te namreč imajo. In tudi izbrane že imam. Vikend paket.. miru in tišine. »Ales inkluzif« – kava zjutraj in opoldan, trikrat dnevno sadje in voda, vmes pa čaj, sladice in ostalo po potrebi. Več serij z ogromno ponovitvami. Na primer. Če živiš v mehurčku.

Ampak vsaj start je sredi dopoldneva, na sončni svetlobi. Vremenska prognoza sicer ni ravno sončna, ampak vsak dež še ne naredi nujno teme. Ampak nujna pa je (spet) oprema. Čelada in naglavna svetilka. Lučka ja. Obvezno. In rezervne baterije kar v rezervni lučki. Čelada pa … Grrr! Nikakor ne povšečim. Že samo sebe bom težko prepričevala, da zmorem. Da pa se ob tem ukvarjam še s pokrivalom, ki ni samo trak za premražene uheljčke.. Noup! Ampak bojda me tako neurejeno tisti predjamski knapi ne bodo spustili v črno temo. Hm. Mi bo hudo?« med drugim piše Barbara Hanžič Visinski na spletni strani www.rudarski-maraton.si.

Prejšnji članekVeteranski pohod na Kum
Naslednji članekTekli Rudarski maraton po Zasavju