V Trbovljah so policisti v petek, 15. julija, izrekli globo 50-letni občanki, ki je zmerjala in fizično napadla sosedo. Še vedno pa zbirajo obvestila o poškodovanem vozilu na parkirišču. Neznanec, ki je škodo povzročil, je lastnika oškodoval za 400 evrov.
V Hrastniku je ta vikend prekomerno tekel alkohol. Policisti so obravnavali kar tri vožnje pod njegovim vplivom. Enkrat so vozniku izdali plačilni nalog

(0,40 mg/l), dvakrat pa podali obdolžilni predlog (0,65 in 1,11 mg/l). So pa policisti morali posredovati tudi v družini, kjer je mož fizično napadel ženo. Po zbranih obvestilih bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V Zagorju so policisti v petek intervenirali v zasebnem stanovanju, kjer so nudili pomoč občanu z zdravstvenimi težavami. V soboto so obravnavali prometno nesrečo  z materialno škodo, ki se je pripetila na lokalni cesti zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu. Povzročitelju nesreče so izrekli globo. Nastala je materialna škoda za okoli 2000 evrov, telesnih poškodb ni bilo.

Policisti so intervenirali tudi v zasebnem stanovanju, kjer je mož razgrajal in žalil ženo. Policisti so po zbranih obvestili kršitelju izrekli globo, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Policisti zbirajo obvestila o prenosnem telefonskem aparatu, ki naj bi si ga protipravno prilastil neznanec. Tega je prijavila oškodovanka, češ da je aparat odtujil iz pisarne podjetja.

ZT