Trbovlje
V petek, 21. oktobra, okrog 13. ure so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila Renault Scenic, pri katerem so ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog.

Okrog 21. ure so posredovali v zasebnem prostoru in kršiteljema javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Ponoči so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, ker je nekdo občanu v gostinskem lokalu ukradel denarnica. Policisti nadaljujejo z delom.

Okrog 2. ure je varnostnik nočnega kluba poklical policijo in naznanil, da pred nočnim lokalom krši javni red in mir občanka, ki poziva k pretepu ostale obiskovalce in ne upošteva navodil varnostnikov. Ob prihodu policistov občanka kljub ukazom policistov s kršitvijo ni prenehala. Bila je vidno pod vplivom alkohola. Policisti so kršiteljici odvzeli prostost, prav tako pa ji bodo izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, Zakona o osebni izkaznici in Zakona o zasebnem varovanju.

V nedeljo so policisti popoldne obravnavali dva občana, ki sta imela v posesti neznano zeleno rjavo snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. V primeru pozitivne analize bodo zoper kršitelja izvedli ustrezni prekrškovni postopek.

Zagorje ob Savi

V petek, 21. oktobra, je občan obvestil policiste o zaparkiranem dostopu k stanovanjski hiši. Kršitelju so izdali obvestilo o prekršku.

Policisti so bili ponovno obveščeni o najdbi denarja v reži bankomata, in sicer na tržnici v Zagorju. Lastnik, ki ima potrdilo, da je 21. 10. med 10.00 in 10.30 uro dvignil tam 10 evrov, bo denar dobil vrnjen na Policijski postaji Zagorje.

Zagorjan, ki so mu policisti zasegli posušeno snov zeleno-rjave barve in pripomoček za uživanje droge, pa tega ne bo dobil vrnjenega. Nasprotno. Po opravljeni analizi bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Policisti so zasegli motorno kolo in s plačilnim nalogom kaznovali voznika, ki je na regionalni cesti na relaciji Bevško-Trbovlje vozil neregistrirano motorno kolo, na katerem je bila nameščena ponarejena registrska tablica, vozil je brez ustreznega veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

ZT