Hrastnik
Hrastniški policisti so 1. aprila okrog pol tretje prejeli obvetilo o kršitvi javnega reda in miru. Dvema kršiteljema so izdali plačilna naloga.

Naslednji dan so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik avtobusa pri vzvratni vožnji trčil v osebno vozilo. Pri tem je nastalo za okrog 1000 evrov škode. Hrastniški policisti so posredovali pri kršenju javnega reda in miru v Kisovcu, kjer je občan vpil in vznemirjal druge. Kršitelju so izdali plačilni nalog. Posredovali so tudi v Zagorju, kjer je neznani voznik z osebnim vozilom znamke Renault clio trčil v parkirana vozila in ter s kraja nesreče odpeljal.

Zagorje ob Savi

Zagorski policisti so 31. marca posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršitelja so oglobili. Na regionalni cesti med Trbovljami in Zagorjem se je okrog ene popoldan zgodila prometna nesreča, v kateri je bil pešec huje poškodovan. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila – domnevno je bila vzrok neprilagojena hitrost. Voznik je vozil po regionalni cesti 221 iz Zagorja proti naselju Bevško – vozišče poteka v klancu po ostrih ovinkih. Ko je voznik pripeljal v levi nepregledni ostri ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti vozilo začelo zanašati, pri tem pa je trčil v pešca, delavca cestnega podjetja, ob vozišču. Voznik in sopotnik sta se lažje poškodovala, pešec pa je dobil hude poškodbe. Vse tri so odpeljali v Zdravstveni dom Trbovlje. Policisti preiskujejo sum povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

1. aprila so prejeli obvestilo, da je občan popravljal streho, pri tem pa je staro streho iz azbesta nepravilno odložil. Policisti so obvestili inšpektorje. Zgodila se je še ena prometna nesreča – voznica osebnega avtomobila je zapeljala s ceste in trčila v brežino. Vozilo se je prevrnilo na bok in na streho ter v tem položaju obstalo. Na vozilu je nastalo za okrog 2000 evrov škode, voznica pa se v nesreči ni poškodovala. Policisti so ugotovili, da je bila v času nesreče pod vplivom alkohola. Zoper njo so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog. Posredovali so tudi v zasebnem prostoru, kjer sta se sprla znanca, ki sta čez dan popivala v stanovanju. Neznani storilec je ukradel tablo o zapori ceste, ki jo je lastnik postavil zaradi sečnje. Policisti so pri kontroli prometa ustavili voznika motornega kolesa, ki je vozil pod vplivom alkohola. Zasegli so mu vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve bodo zoper njega na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Trbovlje

31. marca zjutraj so trboveljski policisti prejeli obvestilo, da je neznanec poškodoval tujo lastnino. Storilca še iščejo.

Na prvo aprilsko soboto so ustavili voznika osebnega vozila, ki je odklonil strokovni pregled zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom mamil. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog. Okrog tretje ure so prejeli obvestilo o motenju nočnega reda in miru s preglasno glasbo. Kršitelja so oglobili. Zgodila se je še ena prometna nesreča s pobegom na parkirišču. Povzročitelja so našli in mu bodo izdali plačilni nalog. Zvečer pa so zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Zoper kršitelja bodo ukrepali po hitrem postopku.

V nedeljo, 2. aprila, je voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru  pri vožnji vzvratno trčil v parkiran avtomobil, nato pa s kraja odpeljal. Policisti so ga oglobili. Okrog pete ure popoldan so preiskovali nezakonito prilastitev – neznani storilec si je prilastil mobilni telefon Samsung S5. Zvečer pa voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo, nato pa odpeljal domov. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da je pijan. Izdali so mu plačilni nalog, na sodišče pa bodo podali obdolžilni predlog.

ZT

Prejšnji članekZasavca dobila TV poroko
Naslednji članekNajboljše salame