V nedeljo so v Kidričevem pripravili državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za veterane. Kot vsako leto je bila tudi tokrat udeležba številčna. Skupaj je v posameznih starostnih kategorijah in disciplinah nastopilo 187 tekmovalcev. V kategoriji veteranov v starosti nad 60 let so zelo uspešno nastopili člani strelskega društva 1956 Trbovlje, saj je ekipi v sestavi Pavle Hauptman, Ervin Korbar in Ivan Delpin po zmagi na regijskem prvenstvu prvič uspelo osvojiti tudi ekipni naslov državnega prvaka pred ekipama Škofje Loke in Kidričevega.
Med posamezniki je zmagal Milan Goubar iz Žalca, na peto mesto pa se je s 178 zadetimi krogi uvrstil Pavle Hauptman.

Ta konec tedna pa so na strelišču v Trbovljah potekala tudi regijska prvenstva v streljanju z zračno puško. Domači tekmovalci so s serijsko zračno puško osvojili ekipno prva mesta v kategoriji članov in veteranov nad 60 let. Posamezno pa je pri članih zmagal Sašo Korbar pred Rudijem Barovičem, pri veteranih nad 70 let pa Ervin Korbar.

Trboveljski strelci pa so bili uspešni tudi v streljanju s standard zračno puško, kjer je med člani prav tako zmagal Sašo Korbar pred Otom Strakuškom, pri članicah pa je slavila Maja Kočar pred Vesno Strakušek.

BS

Prejšnji članekZa varno rokovanje z motorno žago
Naslednji članekSmučarji blesteli na Rogli