Otroci se lahko vsak teden udeležijo drugačnih aktivnosti. Tako so imeli v začetku julija indijanski teden, sledila sta mu športni in eko teden, nato »čira čara« teden, ko so se učili čarovniških urokov, šesti pa je bil pravljični teden. Temu s ponedeljkom sledi ustvarjalni teden.
Kljub temu, da je tematika dejavnosti iz tedna v teden drugačna, Lavra Izgoršek, sekretarka Društva prijateljev mladine Trbovlje, ugotavlja, da je obisk konstanten. »Otroci se iz tedna v teden menjajo, povprečno se jih na dan aktivnosti udeleži od 25 do 30. Gre bolj za počitniško varstvo, da se otroci družijo med sabo.«

Od vseh aktivnosti, po besedah Izgorškove, otroci najbolj uživajo ob obisku bazena. »Bazen je sploh popularen,« pravi sekretarka DPM Trbovlje.

Počitniške dejavnosti se bodo nadaljevale vse do konca avgusta. V okviru Kumfesta v soboto, 20. avgusta, DPM Trbovlje pripravlja celodnevni program za najmlajše, teden kasneje pa pripravljajo družinski piknik, na katerega lahko otroci s seboj pripeljejo tudi starše ali stare starše in z njimi preživijo nekaj uric na prostem.

MD