torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Veseli večer na Mlinšah

Veseli večer je konec tedna povsem napolnil Dom kulture na Mlinšah. Organizatorji so pripravili raznolik scenarij, izbrali  besedila in nekatera tudi sami ustvarili. Voditelja Marija Ribič in Matija Klopčič sta spretno usmerjala izvajalce na odru in ob njem.
Na prireditvi so člani Medgeneracijske skupine za kakovostno starost Mlinček ter KO RK Mlinše pred gledalci krasili novoletno smrekico in spletali dolgo verigo iz polžkov in peresnikov, ki je dobila mesto na dreveščku. Zapeli so tudi pevci in pevke MePZ Izpod Svete gore pod vodstvom zborovodje Petra Razpotnika. Veselo vzdušje pa so pomagali ustvarjati tudi mladi iz Kandrš, Kolovrata, Borja, Vač in Izlak. Nataša, Sergej, Milan, Jure z Borja in Jure iz Kolovrata so zaigrali na harmoniko. Osnovnošolka Ines je navdušila s pesmijo in igranjem na kitaro.

Člani športnega in gasilskega društva  z Mlinš in Kandrš ter pevke in pevci so izvajali zabavne družabne igre. Kulturniki in mladi so odigrali zabavne prizore, skeče, pripovedovali humorne šale. Prireditev so sklenili z družno pesmijo Mi se imamo radi, ki za krajane KS Mlinše, pravijo, še kako drži.

Mojca Grden

Isti avtor