sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Velikonočne dobrodelne akcije v Zasavju

Območno združenje Rdečega križa Slovenije Zagorje zbira denar za letovanje otrok iz socialno šibkih družin. Prispevki zbirajo na stojnicah, ki so jih danes dopoldne postavili na tržnici in pred trgovino Spar v Zagorju ter pred supermarketom v Kisovcu. Prostovoljci pa ne stojijo ob praznih stojnicah, temveč v zameno za prostovoljne prispevke ponujajo pirhe in druge velikonočne izdelke. V ta namen so že dan prej starejši prostovoljci v čebulnih olupkih pobarvali 2.100 jajc, osnovnošolci pa izdelali košarice.

Območno združenje Rdečega križa Slovenije Trbovlje je v četrtek, 29. marca, v supermarketih zbiralo hrano in higienske izdelke, ki jih bodo razdelili socialno ogroženim. V sodelovanju s Turističnim društvom Trbovlje pa bodo danes v podružnični šoli Alojza Hohkrauta obudilo star običaj iskanja pirhov. »Za najbolj urne, ki bodo našli največ pirhov, bomo pripravili tudi manjša darilca. Med pirhi bo tudi velikonočno gosje jajce. Srečnež, ki ga bo našel, bo dobil malo večje darilo,« so ob tem povedali na OZRK Trbovlje.

Na velikonočno akcijo se pripravlja tudi Lions klub Trbovlje. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Trbovlje bodo jutri pred trgovino Spar postavili stojnico in zbirali prostovoljne prispevke za letovanje trboveljskih otrok. Tudi na tej stojnici bodo v zamenjavo ponujali pirhe in košarice, ki so jih izdelale pridne roke prostovoljcev Medgeneracijskega društva Upanje. Ob stojnici bo Glasbena šola Trbovlje pripravila tudi krajši glasbeni program.

ZT

Isti avtor