sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Velika zmagovalka rudnika Nataša Bende

V Ljubljani na sedežu Zveze svobodnih sindikatov Slovenije so organizatorji prireditve Punce v jami skupaj s predsednico ZSSS Lidijo Jerkič pripravili podelitev pokalov in nagrad najhitrejšim na teku Punc v jami, ki so ga v rudniku med Hrastnikom in Trbovljami pripravili 18. septembra 2020.

Po uvodnem pozdravu direktorja Zavoda Savus, organizatorja prireditve, Marka Planinca in predsednice ZSSS Lidije Jerkič so prišle na prizorišče najbolj uspešne tekačice, ki so med 80 udeleženkami na nekaj več kot 5 km dolgi progi po rudniških rovih najhitreje premagale vse ovire do cilja.

OD Barbara vpadnika v Hrastniku do Ajnzerja v Trbovljah je progo najhitreje pretekla Mariborčanka Nataša Bende, ki je zanjo potrebovala 22:54 minut. Drugo mesto je zasedla Zagorjanka Mateja Baš (24:00), tretje pa Ljubljančanka Nataša Breznikar (ŠD Kotredež).

Podelitve se je udeležila skoraj polovica dobitnic pokalov, ostalim jih bodo organizatorji dostavili kasneje. Vse so bile izjemno zadovoljne s prireditvijo. Povedale so, da je tek po rudniku precej drugačen kot drugi teki, saj je treba venomer gledati pod noge in upoštevati temo ter si pametno svetiti pred sabo. Bile so navdušene nad prijaznostjo prostovoljcev in organizatorjev v jami, na startu in na cilju. Podarile so, da so si vsekakor že označile 6. marec 2021, ko naj bi prireditev pripravili ob prvotnem terminu v počastitev dneva žena.

Vse prvouvrščene po posameznih kategorijah (6) so prejele lične steklene pokale Steklarne Hrastnik, zmagovalke kategorij pa tudi posebno nagrado: komplet vrtnega orodja podjetja Tosama Domžale, »špiruca« Punc v jami.

Rezultati po kategorijah

Ženske 14  – 21 let (2 udeleženki)                                                 

 1. Lea Čebin, Zagorje (ŠD Ravenska vas) (27:14)
 2. Živa Stegenšek, Zagorje (ŠD Kotredež) (31:56)

Ženske 21 – 30 let (4 udeleženke)

 1. Nataša Bende, Maribor (22:54) (na fotografiji)
 2. Saška Rogan, Kočevska Reka (27:39)
 3. Katarina Miklavžina, Velenje (28:04)

 

 

 

Ženske 31 – 40 let (21 udeleženk)

 1. Mateja Baš, Zagorje (24:00) (na fotografiji)
 2. Sanja Šefar, Kočevska Reka (27:28)
 3. Tanja Hafner, Dol pri Ljubljani (32:07)

 

 

 

Ženske 41 – 50 let (22 udeleženk)

 1. Natalija Pristovnik, Slovenske Konjice (ŠD Radost) (27:22)
 2. Nataša Zalar, Vrhnika (28:20) (na fotografiji)
 3. Barbara Hladnik, Tržič (Neustavljive) (28:57)

 

 

 

Ženske 51 – 60 let (21 udeleženk)

 1. Nataša Breznikar, Ljubljana (ŠD Kotredež) (27:04) (na fotografiji)
 2. Milka Drolc, Laze (35:58)
 3. Marta Tičar, Laze (36:24)

 

 

Ženske 60 + (8 udeleženk)

 1. Slavka Petraš, Ljubljana (Pulse Performance) (28:11)
 2. Maca Juvan, Zgornja Polskava (ŠD Radost) (32:06)
 3. Ana Markelj, Kranj (34:58)

 

 

Seveda je prišla krema na koncu podelitve. Pokali za najboljše tri v absolutni konkurenci so bili lesene replike karbidovke, stare jamske svetilke.

Rezultati v absolutni konkurenci (78 udeleženk)

 1. Nataša Bende, Maribor (22:54)
 2. Mateja Baš, Zagorje (24:00)
 3. Nataša Breznikar, Ljubljana (ŠD Kotredež) (27:04)

Zmagovalka Nataša Bende je prejela še mamljivi nagradi: vikend paket za dve osebi v Thermani Laško in par tekaških copat Raidlight. Drugouvrščena Mateja Baš je poleg pokala dobila še pivovsko masažo telesa za dve osebi Thermane Laško in par tekaških copat Raidlight. Tretjeuvrščena pa tudi nagrado Thermane Laško – kopanje in savno za dve osebi ter trail touch tekaške rokavice Raidlight.

Ob koncu prireditve je direktor Zavoda Savus Planinc častni pokroviteljici Lidiji Jerkič predal zahvalo v lesu za pomoč pri uresničitvi zanimive ideje praznovanja dneva žena, ki ga je korona prestavila iz marca na september in skupaj z tekaško majico, ki so jo dobile vse udeleženke še startno številko z njenim imenom. Tudi startne številke so bile osebne. Vsaka udeleženka je tekmovala s startno številko s svojim imenom.

Vse udeleženke podelitve pokalov in priznanj so si zaželele, da se marca srečajo v Zasavju in tečejo skozi rudnik brez objema korone.

Naj spomnimo: prvotno je bilo prijavljenih na Punce v jami 333 žensk, za marec 2021 je že sedaj prijavljenih več kot 150 udeleženk. Večina, ki si sedaj ni mogla privoščiti udeležbe na teku je namreč svojo prijavnino »prestavila« na prireditev prihodnje leto. Na teku septembra je sodelovalo 80 udeleženk, kar je ob vseh težavah, ki so se postavile na pot, lepa udeležba.

»Špiruci« (pokrovitelji) prireditve Punce v jami so bili:

Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, RTH, Thermana, Vzajemna, Intersport, Nomago, Vita, GP Trojane, DM, Tosama, Svet užitka, Telekom, Red Bull, Ice Power.

Oglejte si fotogalerijo:

https://www.rudarskitek.si/punce-v-jami-galerija-1/

https://www.rudarskitek.si/punce-v-jami-galerija-2/

https://www.rudarskitek.si/punce-v-jami-galerija-3/

MP

Foto: Jan Kraner

Isti avtor