1.B DRL – 24.krog

RK SVIŠ – RK Dol TKI Hrastnik 35:37 (15:18)

Dvorana OŠ Stična, 21. april, gledalcev 350, sodnika Ozren Backovič in Mirko Palačkovič

SVIŠ: Pekeč, Podržaj, Škorc (4 obr.); Tekavec 2, Knez 3, Zafran 3, Hrovat 2, Stopar 15 (7), Košir Matej 4, Pirnat, Krabonja 2, Zlatnar, Erak 3, Bučar, Košir Matic 1, Ferkulj. Trener Aleksander Polak

Dol TKI Hrastnik: Kos (1 obr.), Seme (5 obr.) 1, Brilej 11(1), Klepej 7, Ajdari 6(2), Moljk, Pintar 1, Bauerheim, Gospodarič, Hribšek 8, Cigler 2, Ramič, Ribič 1, Jakopič, Simončič. Trener Aleš Sirk

Sedemmetrovke: 7(7); 5(3)

Izključitve: 6 minut; 8 minut

Dolski rokometaši in njihovi navijači so se zmagovalno vrnili na Dol. V soboto zvečer so sredi Ivančne Gorice, v eni izmed doslej svojih najboljših predstav, v 24. krogu 1.B DRL na kolena spravili vodilno moštvo lige SVIŠ in s tem zakorakali še bližje vrnitvi med elito.

Dolski rokometaši so imeli, z izjemo uvodnih minut, ko sta se ekipi še »tipali« in je bil rezultat nekajkrat izenačen, ves preostali del tekme povsem pod svojim nadzorom. Ko so gostitelji po golu Luke Zafrana v 14. minuti povedli 7:6, je sledil bliskovit odgovor Dolanov. Naš najboljši strelec na tekmi Klemen Brilej je v naslednjih štirih minutah odgovoril s štirimi zadetki v mrežo tokrat nemočnega Domna Škorca. Za velik preobrat v teh minutah je poskrbel tudi dolski vratar Žiga Seme z zadetkom v prazna domača vrata. Tako je bilo v 19. minuti po odlični igri »kemičarjev« že velikih 11:8 v njihovo korist. Čeprav so imeli domači v svojih vrstah tudi na tej tekmi izjemno učinkovitega strelca Simona Stoparja, se mu soigralci zaradi izredno borbene igre dolske obrambe niso niti približali. Do konca prvega dela se je premoč Dolanov le še stopnjevala, njihove napade pa sta uspešno zaključevala tudi Domen Hribšek in kapetan Gregor Klepej. Piko na i premoči Dolanov pa je v zadnji minuti prvega polčasa postavil mladi Rok Pintar. Semafor je po tridesetih minutah kazal: domači 15 – gosti 18. Povsem zasluženo!

V drugem polčasu so vsi v dvorani pričakovali ostrejši odgovor domačinov, vendar je dolski trener Aleš Sirk s svojimi borci na vsak njihov poskus imeli takojšen odgovor. V obrambi so Luka Cigler, Tomaž Ribič in Jasmin Ramić uspešno zaustavljali domače napade, v napadu pa se je razigral še Amal Ajdari. Z zadetkom slednjega so v 50. minuti Dolani povedli 29:25. Ko je Domen Hribšek v 58. minuti zadel za 35:31, so v zadnjih minutah domači zaigrali na vse in poskusili s posamično obrambo že takoj na sredini igrišča. To bi se jim kmalu obrestovalo, saj so se po treh zadetkih povsem približali. Vendar je hladnokrvni Luka Cigler z zadnjim golom na tekmi pokopal vsa upanja domačih igralcev in njihovih navijačev, ter jim tako s soigralci v tej sezoni prizadejal prvi poraz na njihovem parketu.

V naslednjih dveh krogih bodo dolski rokometaši sami odločali o svoji usodi. Njihov največji tekmec – Škofljica, je prav tako zabeležil zmago na gostovanju v Kozini, tako da zdaj prve tri uvrščene ekipe loči le točka razlike.

Sledi praznični premor, potem pa naslednjem krogu, 5. maja, v Dolanko prihaja ekipa Krškega, ki se je v tem krogu znesla nad Trboveljčani, kar je hkrati tudi opozorilo domačim, da se na tekmeca v tem premoru kar se da dobro pripravijo.

Pari najzanimivejših tekem zadnjih dveh krogov:

5. 5. 2018

ŠD Škofljica – RK Radeče

RK Krim Olimpija – RK SVIŠ

RK Dol TKI – RK Krško

12. 5. 2018

RK Škerjanc Jadran Kozina – RK Dol TKI

RK SVIŠ – RK Drava

RK Sl. Gradec – RK Škofljica

Zoran Zore