četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Večno mladi

Dramaturško je predstavo z naslovom Večno mladi obdelal glasbeno-gledališki ustvarjalec Sandy Lopatič. Igralci Irena Varga, Denis Horvat, ki je tudi spremljal pevce na klavirju, Mateja Pucko, Kristijan Ostanek, Matevž Biber, Jurij Drevenšek in Mirjana Šajinović so predstavili življenje starostnikov, ki niso pozabili svojih mlajših let in glasbe takratnega časa.

Dogajanje napoveduje, kako bo leta 2065 postala stavba na Slovenski 27, danes hram umetnosti, dom za ostarele. Igralci se predstavijo kot starostniki, ki so bili do upokojitve člani mariborske Drame. V domu uporabljajo pevsko – glasbeno terapijo, ki popestri tretje življenjsko obdobje. Številni popularni hiti, ki jih prepevajo, že danes prestavijo gledalce v nek prejšnji čas, ki je zapustil sledove. Tako predstavljeni starci opominjajo, da tudi v tretjem življenjskem obdobju lahko pestro živijo, se zabavajo, popestrijo vsakdanjik. Sestra Irena najde za vsakega, ki želi ravnati preveč po svoje, pravi odgovor, s katerim ga ošvrkne tako, da prizadene njegovo šibko točko.

Predstavo zaključijo s poslovitvijo v maski, ki je dala predstavi poseben čar. Po poklonu je nadaljevanje, kjer si maske odstranijo in prikažejo se mladi obrazi.

Čudovito izvedbo, ki je bila že večkrat nagrajena, so gledalci tudi tokrat nagradili z bučnim aplavzom. Kljub komičnem dogajanju je bil v zraku občutek zavedanja, da se s starostjo marsikaj spremeni in da se vsakdo sreča z omejitvami, ki jih noče priznati.

Irena Vozelj

Isti avtor