nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

VDC Zagorje že pripravljen na december

Ste vedeli, da smo Slovenci pionirji v pošiljanju voščilnic? Prava domovina množičnega pošiljanja novoletnih voščilnic naj bi bila namreč stara Avstrija. Ker smo bili Slovenci tedaj v avstro-ogrski monarhiji, spadamo med prve narode na svetu, ki so si pošiljali novoletne voščilnice. Običaj pošiljanja voščilnic sicer sega daleč v preteklost, ko so si že stari Kitajci ob novem letu izmenjavali sporočila in želje, stari Egipčani pa so pozdrave izročali v obliki papirusovih rol.

Prve voščilnice v Evropi naj bi izdelal Anglež. To je bil sir Henry Cole, ravnatelj Viktorijinega in Albertovega muzeja v Londonu, ki jih je s pomočjo risarja Johna Horsleyja poslal svojim prijateljem.

Najbrž ni nikogar, ki ne bi bil vesel, kadar prejme kartico s simpatičnim motivom, natisnjenim na kakovostnem debelejšem papirju in z osebnim sporočilom, napisanim na roko. Voščilnice in pozdravne kartice pa si pošiljajo tudi podjetja – za vsakim poslom smo namreč ljudje.

Z uporabo elektronske pošte množičnost pošiljanja papirnatih voščilnic upada, vendar smo v zasavskem VDC zvesti tradiciji in kupci to cenijo. Zato tudi letos planiramo, da bomo za vas do decembrskih praznikov imeli na zalogi dovolj novoletnih voščilnic.

Poleg železnega repertoarja poslikanih in vezenih voščilnic, smo zbirki dodali še eko voščilnice iz recikliranega papirja in materialov. V ta namen zbiramo gumbe in sntntne vseh barv in velikosti.

Dobrodošli pri recikliranju vsi!

Prinesete ali pošljete nam lahko vsak gumb ali sntntn, ki vam ostane v roki in bi ga sicer vrgli stran.

VDC / PR

Foto: VDC

Isti avtor