V četrtek med 18.30 in 19.30 uro je tudi Zasavje zajelo močno neurje, ki je podiralo drevesa in odkrivalo strehe. Na terenu so posredovali gasilci, električarji in drugi tehnični delavci.
Trbovlje

Po podatkih Centra za obveščanje je močan veter v Trbovljah razkril 11 večstanovanjskih objektov ter podrl več dreves, ki so ovirala lokalni promet. Cesta Trbovlje-Dobovec je bila štiri ure popolnoma zaprta. Gasilci PGE Trbovlje, PGD Trbovlje mesto, Čeče, Dobovec in Klek so s pomočjo avtolestve prekrili in zavarovali poškodovane objekte, odstranili drevesa s cestišč ter nudili pomoč pri razsvetljavi drugim službam. Skupno je na intervenciji sodelovalo 33 gasilcev GZ Trbovlje. Nadaljnjo sanacijo poškodovanih objektov in infrastrukture bodo urejale pristojne službe.

Zagorje ob Savi

Ob 18.40 je močan veter z dežjem zajel večji del občine Zagorje ob Savi. Veter je razkril pet večstanovanjskih objektov ter podrl več dreves, ki so ovirala lokalni promet. Gasilci PGD Zagorje mesto, Čemšenik, Kotredež, Kandrše, Loke ter Ravenska vas so s pomočjo avtolestve prekrili in zavarovali poškodovane objekte, odstranili drevesa s cestišč ter pregledali lokalne ceste. Skupno je na intervenciji sodelovalo 53 gasilcev GZ Zagorje ob Savi.

Hrastnik

V Hrastniku neurje ni bilo tako močno, največ težav je povzročilo na Dolu pri Hrastniku, kjer so podrta drevesa ovirala promet. Zanje so poskrbeli gasilci PGD Dol pri Hrastniku.

ZT

Prejšnji članekNeurje podiralo drevesa in odkrivalo strehe
Naslednji članekPoletni kino v Zasavju