Vandrovčki iz Društva upokojencev Zagorje ob Savi tudi to poletje ne počivajo. Lep september so izkoristili za pohod po Čavnu. O pohodu sta nam poslala kratko poročilo in fotografije Ivan in Olga Kos.

V ponedeljek, 21. septembra, smo se odpeljali na Predmejo, od koder smo se povzpeli do koče Antona Bavčerja na Čavnu (1242 m). Po krajšem postanku smo se povzpeli še na razgledni vrh Kucelj (1237 m). Od tam smo nadaljevali pohod do koče na Mali Gori (1034 m), kjer so nas domačini lepo sprejeli in pogostili.

Po prijetnem druženju nas je vodja planinske sekcije Kamnje, Jože Vodopivec, vodil po Poti po robu. Ogledali smo si valovito kotanjasto planoto, škraplje, skalni masiv z izredno slikovitimi stebri iz kamnitih zlogov in kamnitega orla. Tam smo se poslovili od Jožeta.

Potem smo se spustili po strmi kamniti stezi do Srednječavenske poti in šli po njej do ceste Ajdovščina – Predmeja. Ker je tam cesta zaprta za promet, smo se sprehodili še skozi tri tunele do Predmeje, kjer nas je čakal avtobus.

Ivan in Olga Kos

Foto: Ivan in Olga Kos

Prejšnji članekNa Čemšeniški planini bo postavljen stolp
Naslednji članekHrastniške štipendije