ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

V življenju pridemo do točke, ko …

Kaj storiti, ko smo kronično bolni, imamo bolečine, smo nezadovoljni ali se nam konstantno dogajajo neprijetnosti? V takšnem času je koristno stopiti na zavoro in upočasniti življenje. Vzemimo si dovolj časa in o zadevi premislimo, jo analizirajmo in si jasno povejmo – »tako in tako je«. Jasno si zastavimo cilje – »tako bi moralo biti« ter svoje delovanje načrtujmo in pojdimo v željeni smeri na bolje.

Pri vsem tem se moramo vprašati tudi ali se naša želja (volja) sklada z našim mišljenjem. Kadar ti hodita z roko v roki in se dopolnjujeta, bomo lahko uspešni, če pa si nasprotujeta, bo prej ali slej zmagalo mišljenje. Zamislite si nekoga, ki si želi odpraviti skoliozo, je pa globoko v sebi prepričan, da je to nemogoče. Ali nekoga, ki si želi boljše odnose, a verjame, da si jih ne zasluži. Takrat je potrebno to prepričanje raziskati – od kdaj je prisotno in od kje izvira. Potem ga je treba spremeniti. Spremenimo ga lahko, če pričnemo razmišljati še na drug način, kot je za nas običajno. Stopiti moramo iz svojih okvirjev in razširiti izbor modelov razmišljanja. Prebiranje kvalitetnih knjig in drugih zapisov, pogovor in učenje od ljudi s povsem drugačnimi izkušnjami, raziskovanje … omogočijo, da pričnemo na določen problem gledati drugače in mišljenje spremenimo.

Pomembno je, da nase gledamo kot na celoto telesa in zavesti/uma

Za telo veljajo zakoni klasične fizike. Lahko je le tukaj in zdaj. To na nek način predstavlja omejitev naši zavesti, za katero pa veljajo zakoni kvantne fizike. V umu smo lahko kjerkoli in kadarkoli, edina omejitev mu je naša domišljija. V sedanjem času pa je pri mnogih ljudeh opazen zelo velik razkorak med telesom in egom.

Da lahko pridemo do spremembe, ki nam bo omogočila boljše oziroma kvalitetnejše življenje, torej ni dovolj, da se zanjo odločimo le na mentalnem nivoju, ampak mora sodelovati tudi telo.

Naša telesa oziroma membrane (koža, podkožno tkivo, mišice in mišične ovojnice/fascije) so zaradi različnih vzrokov (podzavestni vzorci, potlačena čustva) in sedanjega načina življenja (kronično pomanjkanje časa in obilje energije) toga oziroma v stalnem krču.

Mišice so glede na dejavnosti, ki jih ljudje izvajajo zelo pogosto napete. Če na primer ležimo in počivamo, je nerealno in nepotrebno, da imamo mišice napete na dvajsetih ali tridesetih odstotkih. Takšne mišice pričnejo boleti, zato so vzrok postopnih degenerativnih sprememb, onemogočajo dobro čutenje telesa in delovanje senzorno-motoričnega loka je okrnjeno. Poleg tega, da zavest dobi premalo informacij iz telesa, so te informacije tudi spremenjene in potvorjene.

Metoda, ki vse omenjeno upošteva, je AEQ metoda ®

AEQ metoda povezuje telo in zavest/um. Z njeno pomočjo sproščamo mišice in bolje čutimo telo, saj izboljšamo propriocepcijo. Omogoča nam zelo široko razmišljanje, ki zajema znanje velikih mislecev in znanstvenikov z različnih področij. Tako lahko širimo svojo zavest in se naučimo na stvari pogledati z različnih zornih kotov, kar omogoča tudi spremembo globoko zakoreninjenega mišljenja, ki nam povzroča težave. Na osnovi tega lahko življenje učinkovito spreminjamo na bolje, saj je z urejanjem in iskanjem uravnoteženosti vse manj bolečin, težav, nesreč in neljubih dogodkov.

S spoznavanjem in učenjem AEQ metode® lahko torej stopimo na pot preobrazbe in kvalitetnejšega življenja. A marsikdo se na pot sprememb boji stopiti. Nekoč sem slišala trditev: »Ljudje raje umrejo, kot da bi se spremenili!«

Zakaj?

En razlog je, da se v znanem okolju počutijo varne, pa čeprav je zanje boleče, trpijo, trošijo energijo in so nezadovoljni.

Drugi razlog je lahko ta, da se ljudem življenje spremeni, ko umre kdo izmed družinskih članov, ko izvedo za nesrečo ali bolezen. Tako pričnejo spremembo podzavestno enačiti z nečim slabim.

Običajno so hitre spremembe res slabe, a spremembe, ki so posledica AEQ učenja, ne prinesejo nič slabega. Tudi zgodijo se ne iz danes na jutri. Stanje, v katerem se trenutno nahajamo, je končna posledica življenja in delovanja vseh dosedanjih let, zato moramo spremembam nameniti precej pozornosti in energije. V enem dnevu, pa je njuna količina omejena. Spremembe se zato zgodijo postopoma, seveda pa lahko na njihov tok tudi vplivamo.

Nikakor ne smemo mimo tretjega razloga. Ko se v procesu sproščanja mišic, urejanja gibanja, povezovanja telesa in zavesti ter čutenja telesa, pričnemo bolj zavedati realnega stanja, lahko dojeta dejstva postanejo boleča. To podzavestno vemo in tega se bojimo. Soočeni z realno sliko našega stanja, delovanja in odnosov, bomo morali narediti spremembo, ki nikakor ne more biti slaba, saj jo usmerimo tja, kjer bo naše življenje boljše in lepše. Ni pa nujno, da bo sprememba lahka.

A ker nismo več mali otroci, ki še ne razumejo, da bodo z dejanjem storjenim danes, vplivali na jutri, se tega ne smemo bati.

Jasmina Rome Rodić, učiteljica AEQ metode® 3. stopnje

————————-

Sem Jasmina Rome Rodić, učiteljica AEQ metode® 3. stopnje in učiteljica AEQ dihanja® 1. stopnje.

Po formalni izobrazbi sem dipl. ing. kemije, sem pa kmalu po študiju oziroma rojstvu otrok pričela z raziskovanjem življenja in človeške zavesti. Zanimalo me je, zakaj se ljudem dogajajo različne stvari. Verjetno najbolj zato, ker sem rodila otroka z Downovim sindromom. V želji pomagati sinu, da bi se mu težave, povezane s sindromom, čim manj izrazile, sem pričela z neformalnim izobraževanjem. Tako sem osvojila metodo bioterapije po Domančiću, nadaljevala z izobraževanjem o karmični diagnostiki pri M. Ogorevcu ter zaključila študij jyotisha (S. R. Nassif) in zvočne terapije Ohmpunctuur (P. Gouwe).

Leta 2015 sem se prvič srečala z Alešem Ernstom, tvorcem AEQ metode®. Razlog so bile hude bolečine v vratnem delu hrbtenice, glavoboli, vrtoglavica …, ki jih z vsem dotedanjim znanjem nisem mogla odpraviti. In tako se je pričelo moje potovanje z AEQ-jem. Najprej kot stranka na Aleševih terapijah in udeleženka na delavnicah, kasneje pa kot učenka v šolanju za AEQ učitelja. Metoda se je in se še vedno vse bolj prepleta z mojim vsakdanjim življenjem. Dejansko lahko njeno filozofijo in principe najdeš na kateremkoli področju – od fizičnega zdravja, počutja, odnosov doma in širše. Dala mi je odgovore na marsikatero vprašanje, saj sem z njeno pomočjo odpravila kronične bolečine. Svoje življenje lahko postopoma urejam, izboljšujem in vodim k želenemu cilju – biti srečna in svobodna.

Kot učiteljica AEQ metode® 3. stopnje, vam lahko s svojim znanjem ter s pomočjo doživete lastne izkušnje in sprememb pomagam na vaši življenjski poti preobrazbe. Več informacij na:

aeq4you.eu

040 214 633

info@aeq4you.eu


 

Isti avtor