ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

V Zasavju za javna dela 1,2 milijona

V petek, 10. novembra, bo od osme ure zjutraj možno oddati ponudbo za program javnega dela na območno službo, v kateri se bo program izvajal. Za javna dela je v prihodnjem letu za Slovenijo načrtovanih 25 milijonov evrov, od tega 1,2 milijona evrov za javna dela v treh zasavskih in litijski občini, ki jih pokriva območna služba Zasavje.

»Čeprav smo imeli lani v Zasavju na voljo 150.000 evrov več kot letos, to ne pomeni, da bo javnih del manj,« je povedala direktorica Območne službe Zasavje Lijana Vidic Ristič, »če občinsko sofinanciranje javnih del ne bo nižje.« Koliko ljudi se bo lahko zaposlilo na javnih delih v Zasavju, je odvisno od njihove stopnje izobrazbe, ki vpliva na višino plače, oziroma potreb izvajalcev po teh kadrih.

Sicer pa so javna dela namenjena predvsem spodbujanju socialne in delovne vključenosti ranljivih skupin brezposelnih, izboljšanju njihovih veščin in zaposlitvenih možnosti. Javno povabilo omogoča neprofitnim delodajalcem sofinanciranje stroškov zaposlitve brezposelnih v programih javnih del. Programi se lahko izvajajo na področjih socialnega varstva, vzgoje in izobraževanja, kulture, okolja in prostora, kmetijstva in na drugih sorodnih področjih. Na javno povabilo se lahko prijavijo neprofitni delodajalci, ki bodo izvajalci programov javnih del.

V javna dela se bodo lahko vključevali dolgotrajno brezposelni, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih. Pri tem bodo imeli prednost tisti, ki so več kot dve leti neprekinjeno prijavljeni med brezposelnimi in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja.

Javno povabilo bo odprto do porabe razpoložljivih sredstev oziroma najdlje do 30. aprila prihodnje leto.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor