sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

V Zasavju včeraj brez okužb

V Zasavju včeraj ni bilo novih okužb s koronavirusom, v Sloveniji so jih našteli 14, en bolnik je umrl. Devet okuženih stanovalcev hrastniškega doma starejših se vrača iz šempetrske bolnišnice.

Danes so v Domu starejših Hrastnik opravili okrog 170 novih testiranj na koronavirus. Rezultati testov bodo znani jutri. Kadrovsko stisko v domu so z novimi začasnimi sodelavci, ki prihajajo iz slovenskih domov za starejše, bolnišnic in zdravstvenih domov, nekako olajšali. V začetku prihodnjega tedna se bodo tistim, ki že delajo pridružili še nekateri novi, pravi direktor Doma starejših Hrastnik Drago Kopušar. Občina Hrastnik je delavkam in delavcem, ki prihajajo iz oddaljenih krajev, zagotovila namestitev in prehrano. Dom ima trenutno dovolj zaščitne opreme za nemoteno delo.

Sinoči so v hrastniškem domu vzpostavili povečano rdečo cono, v katero so spremenili eno nadstropje doma. V ostalih treh so uredili sivo in belo cono. Zato se bo danes v dom vrnilo devet stanovalcev, ki so jih začasno premestili v bolnišnico v Šempetru pri Novi Gorici. Namestili jih bodo v rdečo cono, ki je namenjena okuženim s koronavirusom. Eden izmed stanovalcev hrastniškega doma s težjimi simptomi okužbe pa je še vedno na zdravljenju v mariborskem kliničnem centru.

V hrastniškem domu je skupno aktivno okuženih 29 stanovalcev in 11 zaposlenih. V Zasavju je bilo po podatkih sledilnika coronavirusa sinoči ob 24. uri aktivno okuženih 59 ljudi. Daleč največ je okužb v Hrastniku, kar 46. V Trbovljah beležijo 7 aktivnih okužb, v Zagorju 4 in v Litiji 2.

Zdravstveni inšpektorat RS je v četrtek, 23. julija, na območju Hrastnika preveril 14 oseb, ki jim je bila odrejena karantena. Štiri osebe so bile preverjene že drugič. Vse osebe so bile v času preverjanja na naslovu, ki je bil naveden v odločbi. Na inšpektoratu ugotavljajo, da občani upoštevajo odrejeni ukrep. Inšpekcijski nadzor so opravili tudi v štirih gostinskih lokalih. Ugotovljeno je bilo spoštovanje vseh navodil NIJZ, neskladij ni bilo ugotovljenih. Spoštovanje karantenskih odločb na terenu preverjajo vsak dan, na območju Hrastnika nadzor izvajajo tudi čez  vikend.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor