Trboveljska območna služba Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, ki pokriva celotno zasavsko regijo, trenutno razpisuje 485 delovnih mest, kar je približno dvajset odstotkov toliko, kolikor je v regiji vseh brezposelnih. Najvišji delež brezposelnih ima končano osnovno šolo ali manj, najmanj brezposelnih pa ima visokošolsko izobrazbo prve, druge ali tretje stopnje.

V zasavski regiji je trenutno največ prostih delovnih mest v Trbovljah, sledita Zagorje in Hrastnik. V Zasavju še vedno najbolj potrebujejo zdravstvene delavce – skupno Zdravstveni domovi Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ter Splošna bolnišnica Trbovlje razpisujejo kar 21 prostih delavnih mest, največ za zdravnike specialiste z različnih področij, iščejo pa tudi nekaj medicinskih sester, psihologa, fizioterapevta, predstojnika oddelka za radiologijo in administratorja. Dom starejših občanov na Izlakah potrebuje bolničarja in socialnega oskrbovalca. V Podkumu iščejo osebnega asistenta za hendikepirano osebo. Med zdravstvene delavce pa spadajo tudi veterinarji – v Trbovljah je odprto delovno mesto za doktorja veterinarske medicine. OŠ dr. Slavka Gruma išče mobilnega učitelja za dodatno strokovno pomoč – logopedsko obravnavo.

V vseh treh občinah iščejo tudi po enega natakarja oziroma natakarico, v Trbovljah še kuharja, v Zagorju pa pomočnika natakarja. V Trbovljah sta odprti še delovni mesti prodajalca in delavca v skladišču, v Zagorju pa iščejo še cvetličarja, procesničarja, pomožnega delavca in monterja ograj. V Trbovljah še vedno iščejo tudi udeležence za program Podjetno v svet podjetništva, v okviru katerega bodo za določen čas redno zaposlili 10 ljudi, ki bodo na RRA štiri mesece razvijali svojo podjetniško idejo.

MD

Foto: arhiv Savus