Včeraj, 4. avgusta, so v Sloveniji opravili 974 testiranjih na novi koronavirus, potrdili so 18 novih okužb. V Zasavju že dva dni ni bilo novih okužb.

Včeraj so v Hrastniku odvzel tri brise, vsi trije so bili negativni. V Domu starejših Hrastnik niso včeraj testirali nikogar, vse brise so odvzeli izven doma. Podatki o stanju v domu, kar se tiče na novo obolelih, ostajajo nespremenjeni.

Trenutno v Domu pomagajo zdravstvene delavke in delavci iz naslednjih domov oziroma bolnišnic: Dom starejših občanov Ljutomer, Dom starejših občanov Metlika, Splošna bolnišnica Trbovlje, Dom Lukavci, DEOS, Center starejših Gornji Grad, DEOS, Center starejših Trnovo.

V Hrastniku je včeraj šest oseb prebolelo koronavirus. Po podatkih Covid19 NIJZ je bilo sinoči ob 24. uri v občini Hrastnik še 30 aktivno okuženih, 48 jih je virus prebolelo, umrli so trije bolniki. Zadnjo okužbo so zabeležili pred dvema dnevoma. V Trbovljah so aktivno obolele tri osebe, zadnjo okužbo so odkrili pred 5 dnevi, korono je prebolelo 11 oseb.. V Zagorjuže 19 dni niso zabeležili nove okužbe, korono je prebolelo 12 oseb. V Litiji imajo še vedno tri okužene, včeraj je ena oseba prebolela korono, takšnih oseb je skupno 19, ena oseba je umrla. Situacija se v Zasavju torej počasi umirja.

Savus

Foto: arhiv Savus