Prijazni zasavski poštarji raznašajo časopis Savus v 17.500 nabiralnikov v vseh zasavskih mestih in naseljih. Na straneh zasavskega časopisa bodo bralci našli tokrat izjemno veliko pozitivnih novic. V uvodniku pa tokrat Marko Planinc piše o odločitvah, ki nas čakajo. In o vse boljšem Zasavju.

V Zasavju je vse bolje

Konec tedna nas čaka nedelja odločitev. Za nekoga lahko glasujemo. Ponudba je zanimiva, naša pričakovanja so takšna kot so. Upam, da nismo narejeni tako, da nas lahko nekdo prepriča z besedami zadnji mesec pred odločanjem. Ali pač? Odločite se po svoji vesti. Imen je dovolj, izbira je pestra, lahko si pomagate tudi z nekaterimi predstavitvami v našem časopisu.

Rad bi napisal, da tistega, ki se ne predstavlja v Savusu, ni vredno voliti. Ampak tega seveda ne morem. Vsak se odloča sam, kam bo vtaknil precej skromna sredstva za promocijo, ki jih pri marsikomu na lokalni ravni vseeno določajo strici iz Ljubljane. In, če si ne zna izboriti, potem … No, spet bi lahko napisal, da si bo težko znal izboriti denar v Ljubljani za občino, če že danes ne zna in zmore tega narediti zase. Ampak, pustimo to. Večina resnih kandidatov se ni odrekla predstavitvi v časopisu, ki ga prejmejo vsa gospodinjstva v vseh treh občinah Zasavja. Na 17.300 naslovov gre naš Savus. V Zasavju ni medija, ki bi imel takšen doseg.

Žal tega ne (pre)poznajo niti veliki oglaševalci, ki se prav tako napajajo z denarjem za promocijo iz centrale. Veliki trgovci (tudi) v Zasavju mlatijo lepe dobičke, ki jim jih v mošnjičke nosijo Zasavci iz svojih pokojnin in plač. V Zasavje bore malo vračajo. Tudi v obliki oglasov skoraj ničesar. Podobno je z bankami, zavarovalnicami in drugimi velikimi sistemi. Celo s predsedniškimi kandidati.

Ne bomo jamrali, kajne? V našem časopisu boste tudi danes našli dobre zgodbe. Trije doktorji so bili pred našim mikrofonom. Zasavci so tudi v zadnjih tednih želi priznanja in nagrade na različnih področjih, v gospodarstvu, znanosti, kulturi, športu, šolstvu itn. Obetajo se novi uspehi in v Zasavju je vse lepše živeti. Upamo lahko, da bomo v nedeljo izbrali ljudi, ki bodo sposobni Zasavje peljati še na višji nivo. Rabimo jih.

Aja, pa na Jamatlon se prijavite. Luštno bo. Srečno.

Marko Planinc

Foto: arhiv Savus