četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

V Zagorju slavijo slovenski uspeh

Slovenija je bila zadnje tedne v primežu največje kolesarske dirke Tour de France. Verjetno ga ni ne mladega ne starega, ki ne bi stiskal pesti za slovenske kolesarje, v Zasavju pa še posebej za Primoža Rogliča, ki so ga mnogi že videli na zmagovalni stopnički.

Posebej v njegovem Zagorju oziroma Kisovcu, ali, če smo še natančnejši, v Strahovljah, je vladala prava evforija. Zato včeraj nihče ni mogel skriti razočaranja, ko je na kronometru mladi Tadej Pogačar pokopal upe na “zagorsko” zmago. In se hkrati veselil dvojnega slovenskega uspeha, kakršnega še nismo nikoli videli v kolesarstvu.

Primož Roglič je naš junak, je naš navdih, pa je vseeno danes mogoče slišati v Zagorju. Obema športnikoma v čast in spoštovanje, obema zmagovalcema, Primožu in Tadeju, je v času današnjega zaključka dirke s strehe KC Delavski dom Zagorje odmevala glasba.

Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi in podpredsednik Državnega sveta RS, je v sporočilu obema kolesarjema zapisal:

Iskrene čestitke zmagovalcema! 

Iskrene čestitke Tadeju za prvo in Primožu za drugo mesto na najprestižnejši dirki v kolesarstvu! 

Na koncu so, kot v športu velja, zmagovalca določile sekunde in zadnji atomi moči v nogah.

V zgodovino pa se bo zapisalo, da sta dva Slovenca iz naroda, ki šteje manj ljudi kot kakšno večje zahodno predmestje, pometla z vso svetovno konkurenco! 

Zapisala se bo zgodba našega častnega občana Primoža Rogliča, ki je po težkem padcu na skakalnici in po le nekaj letih kolesarjenja, postal eden najboljših kolesarjev sveta.

Zapisalo se bo tudi to, da sta dva Slovenca, čeprav iz različnih klubov, med seboj skozi vso dirko imela neizmerno spoštljiv in prijateljski odnos, kakršnega v današnji družbi vse prevečkrat pogrešamo.  

Spoštovana Primož in Tadej! 

Sta navdih za vso Slovenijo!

Želimo si, da bi iz vajinih zmag vsi skupaj kot narod črpali pogum in energijo, da si drznemo postati najboljši!

Danes je dan za slavje! Veselimo se vajinih dosežkov!

V vajino čast naj plapolajo rumene zastave!

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor