sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

V Zagorju pripravili darila za otroke in starostnike

Vrtec Zagorje, Območno združenje Rdečega križa Zagorje ob Savi, tamkajšnji Center za socialno delo in Društvo prijateljev mladine Zagorje bodo ob finančni podpori občine tudi letos poskrbeli, da otroci in starejši v času praznikov ne bodo ostali brez pozornosti, s  katerimi si bodo polepšali praznike.

Vrtec Zagorje bo obdaroval nekaj več kot 660 otrok, ki so trenutno vpisani v vrtec. Otroci bodo v trajnostni vrečki iz blaga dobili knjigo, ki je primerna njihovi starosti, in voščilnico z ilustracijami otrok. Če sta v družini sorojenca, bodo poskrbeli, da bosta dobila različni knjigi. Otroci, ki so trenutno v vrtcu, bodo darilo dobili tam, za ostale, če se vrtci ne bodo odprli, pa bodo predvidoma zadnji teden v decembru organizirali osebni prevzem, o čemer bodo obvestili starše.

Center za socialno delo Zagorje, ki  že vrsto let sodeluje v projektu Božiček za en dan, bo s pomočjo sodelujočih v projektu obdaril 150 otrok do 15 leta starosti. Poskrbeli bodo tudi za obdaritev 78 starostnikov. V sodelovanju z DPM Zagorje so izbrali še 20 otrok, ki jih bodo obdarili v okviru projekta Trije zimski botri. Tudi Center za socialno delo bo predvidoma zadnji teden otroke pozval, da pridejo po darila, starostnikom pa jih bodo dostavili s pomočjo RK Zagorje.

Zagorski Rdeči križ ima že vse pripravljeno za obdaritev otrok in starostnikov. Pripravili so darila za okoli 200 otrok iz socialno šibkejših družin, poleg tega pa bodo obdarili tudi 2500 starejših nad 70 let. Tem bodo poslali priložnostna darilca in voščilnice. Rdeči križ Zagorje je darila pripravil tudi za 162 stanovalcev in 130 zaposlenih v DSO Polde Eberl – Jamski na Izlakah.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor