ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

V Zagorju odmeva pesem

Republiško pevsko revijo pripravlja Javni sklad za kulturne ljubiteljske dejavnosti v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, pokrovitelj revije je župan Matjaž Švagan. Vsa leta je v izvedbo revije vpeta tudi Glasbena šola Zagorje, ki letos praznuje 70. obletnico. Kot je v uvodnem nagovoru pred revijo dejal direktor JSKD mag. Igor Teršar, je prispevek Glasbene šole Zagorje pri izvedbi revije nepogrešljiv, zato ji je v imenu sklada izročil priznanje, ki ga je prevzela ravnateljica Metka Podpečan.
Bienalna prireditev vsako drugo leto v Zagorje pripelje kakovostne otroške in mladinske pevske zbore, ki se v treh dneh pomerijo na tekmovanju zborovskega petja. Letos se bo na reviji predstavilo več kot 2000 pevcev v 51 zborih, ki bodo zapeli 157 različnih skladb, od tega predstavili 22 novitet.

Pevce spremlja strokovna žirija, ki jo letos sestavljajo Anka Jazbec, Damijan Močnik, Danica Pirečnik, Janja Dragan Gombač, Marinka Šuštar, Stojan Kuret in Tadeja Vulc.

Prireditev snema Radio Slovenija, na Delavskem domu Zagorje pa so zvočniki nameščeni tudi zunaj, tako da bo otroška in mladinska pesem odmevala po Zagorju vse do srede, 6. aprila, ko se bodo zbori predstavili tudi na mestnem trgu pred Weinbergerejvo hišo.

Medtem ko je bil v preteklih letih na reviji večkrat s prvim mestom in posebnimi nagradami okronan otroški pevski zbor CiciDO Glasbene šole Zagorje, se letos na njej izjemoma ne bo predstavil noben zbor iz Zasavja.

Tatjana Polanc Kolander

Previous article
Next article

Isti avtor