Januarja je vrata odprl Večgeneracijski center Zasavje, ki ga bosta pet let sofinancirala Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad. Slednja sta centru namenila 575.000 evrov, lokalne skupnosti pa so prispevale okrog 98 tisočakov.
Zasavska ljudska univerza, ki je center odprla, je sredstva dobila s prijavo projekta na javnem razpisu. Partnerja v projektu sta Mladinski center Zagorje ob Savi in Mladinski center Hrastnik. Poleg Večgeneracijskega centra Zasavje je sredstva na razpisu pridobilo še 14 drugih večgeneracijskih centrov po Sloveniji.

Sedež Večgeneracijskega centra Zasavje je na Zasavski ljudski univerzi v Zagorju ob Savi. Aktivnosti, ki so brezplačne, večkrat tedensko potekajo v Zagorju, Trbovljah, Hrastniku in Litiji. Med aktivnostmi so programi računalništva, tečaji slovenščine in tujih jezikov, ustvarjalne delavnice, skupine za samopomoč in programi za krepitev starševskih kompetenc. Program centra je namenjen različnim generacijam in družbenim skupinam. Del poslanstva centra je tudi širjenje in krepitev socialne mreže ter s tem preprečevanje socialne izključenosti. Posebno pozornost bodo v centru namenjali medgeneracijskemu prostovoljstvu.

ZT

Prejšnji članekRozalinda igrala v Kisovcu, Kolovratu in na Izlakah
Naslednji članekPet novih zasavskih podjetnic