Matej Lebič, 24-letni pevec in glasbenik iz Trbovelj, je po dobro sprejeti pesmi Pod nebo v začetku jeseni predstavil novo izpovedno pesem V višine poletim.

Matej Lebič je mlad pevec, ki prihaja iz Trbovelj. Zase pravi, da ga glasba zaznamuje že od malih nog. Igra namreč harmoniko, klarinet in klavir, hkrati pa študira glasbeno pedagogiko, da bo lahko svojo strast do glasbe širil še naprej.

Prva Matejeva skladba Pod nebo je bila posneta lansko poletje. Moči sta združila z Alexom Volaskom in napisala pesem, ki je pravi vir energije in optimizma. Matej v svojem prostem času rad potuje in odkriva nove kraje in ljudi, zato se je tudi odločil, da za pesem posname videospot v čudoviti Logarski dolini, ki je zanj najlepša alpska dolina v Evropi. V videospotu se je tako vrnil v stare čase, saj se je z oldtimerjem iz leta 1970 vozil po lepi dolini, hkrati pa se sprehodil z igralko Majo po neodkritih lepotah Logarske doline.

Matej pravi, da moraš glasbo vedno ustvarjati s srcem. V prostem času zelo rad potuje in odkriva nove kraje, je tudi ljubitelj raznolike kulinarike, a glasba je vedno njegova prva izbira. Želi si ustvarjati kvalitetno glasbo, hkrati pa se pevsko izpopolnjuje pri pevki in mentorici Alyi v Celju.

Letos sta s producentom Alexom Volaskom po Matejevi prvi pesmi ponovno združila moči tudi pri drugi. Za skladbo V višine poletim Matej pravi, da govori o paru, ki skupaj preživlja brezskrben romantičen dan. V skladbi opisuje, kako ti lahko prava ljubezen da krila in te popelje daleč nad oblake. Pesem je zaobjel v videospotu, kjer je z glasbo združil svojo ljubezen do kulinarike. Videospot je bil posnet na posestvu Fontane vin Vodole v okolici Maribora, za produkcijo spota pa je poskrbel Andrej Pratnemer.

Video zgodba pripoveduje o paru, ki doživljata vse najlepše – imata piknik na travniku, spuščata zmaja, ob večeru pa se razvajata še s kapljico dobrega vina. Pika na i je romantična večerja v soju zvezd. Povezana in združena v eno skupaj poletita v višine.

Matej oje povedal, da je bil kader s spuščanjem zmaja precej težaven, saj ravno na dan snemanja ni bilo niti sapice vetra. Hkrati pa sta s soigralko Vaneso preizkusila zip-line, za katerega Matej priznava, da je bil na trenutke res adrenalinski. V prihajajoči jeseni in v zimskem času Matej pripravlja nove projekte ter nastope.

Savus

Foto: arhiv Savus